0

Figuras ocultas

Les tardes de dissabte i diumenge són perfectes per fer la migdiada acompanyats de la clàssica pel·lícula de tarde de cine que programen cadenes com Telecinco o Antena 3. Són pel·lícules senzilles, amb poques pretensions i actors vinguts a menys o que poden aspirar a poca cosa més que són l’única diferència que tenen amb Figuras Ocultas. Sense els noms de Kevin Costner, Kristen Dunst o Octavia Spencer, la pel·lícula no seria més que un telefilm avorrit per fer la migdiada. I no és que els actors la facin millor, és que li donen un prestigi que no es mereix.

Figuras ocultas ens explica la història de tres dones afroamericanes que van ser clau en l’èxit de la primera missió espacial que va posar un nord-americà en òrbita. En una època de discriminació racial elles van trencar tabús i prejudicis.

El tema és molt interessant i els actors són bons, Figuras ocultas sembla tenir tot el necessari per crear un drama impactant i que pugui sacsejar conciències però lluny d’això es queda en una pel·lícula petita i intrascendent. El drama del moment està tractat amb una apatia que s’encomana a l’espectador, les històries personals són intrascendents i previsibles i la culminació de l’èxit amb una passivitat que no deixa que l’emoció surti per enlloc.

Com he comentat al principi Figuras ocultas compta amb un repartiment amb noms força coneguts però el guió no dóna per més i per molt bons que siguin no poden treure suc d’on no n’hi ha. Kirsten Dunst i Kevin Costner fan un paper correcte d’uns personatges plans i previsibles, Taraji P. Henson, Octavia Spencer i Janelle Monáe formen el trio protagonista i la química entre elles és força interessant però poca cosa més i Jim Parsons sembla incapaç de treure’s de sobre els tics del seu personatge televisiu, el doctor Sheldon Cooper.

Figuras ocultas tenia tots els ingredients per fer una bona pel·lícula dramàtica amb un fons social però es queda en un treball simple i sense aspiracions que, per mi de manera incomprensible, a rebut tres nominacions als premis Oscar.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *