0

FIN

fin_posterAmb una diferència de cinc mesos el cinema espanyol va presentar dues pel·lícules sobre la fi del món, eren FIN de Jorge Torregrossa i Los últimos días dels germans David i Àlex Pastor. Sóc molt fan de les pelis apocalíptiques però les dues se’m van escapar durant el temps que van estar en cinemes i ara les estic recuperant.

Encara no he vist la dels germans Pastor però espero que no em decebi de la mateixa manera que ha fet FIN.

L’argument gira al voltant d’un grup d’amics que es reuneix anys després de l’institut per fer un sopar en una cabanya perduda al mig del bosc. Durant el sopar vells conflictes trenquen la convivència però l’endemà al matí s’adonen que tot ha deixat de funcionar i que la gent està desapareixent de forma misteriosa.

Que consti que l’argument no em sembla dolent però la posada en pantalla fa que no funcioni. Per començar les disputes entre el grup són tan infantils que cansen només començar, els personatges són tan tòpics que semblen trets de catàleg i algunes de les situacions estan posades amb calçador.

La pel·lícula de Torregrossa s’inclina més cap a un estil Lost que The road però feta sense sentit, amb la sensació de que està a mig pensar i amb aquell toc a sèrie d’institut adolescent que, misteriosament, han de tenir el 90% de produccions espanyoles. L’escena de les cabres per la muntanya és ridícula i el mateix passa amb la dels gossos. Amb un dia sense vigilància i menjar per tot arreu és poc creïble que uns gossos es dediquin a devorar humans. La majoria d’escenes d’acció/tensió estan posades a la força per donar una mica d’emoció a un guió que no n’aporta gens ni mica.

gossos

El mateix passa amb els personatges, per començar en sobre la meitat i l’altra meitat no saps ben bé què fan allà ni quin és el motiu. Clara Lago interpreta a Eva, una noia que va al sopar contractada per el personatge de Daniel Grao (Fèlix) però en cap moment t’expliquen res, suposo que la franja adolescent no quedava coberta amb Maribel Verdú o Blanca Romero. El personatge de Verdú és un altre misteri, mare de dos fills li sua la polla el que li ha passat a la seva descendència i la seva única motivació és refer la relació amb Fèlix… WTF!

En definitiva, reunió de cossos i actors joves o de moda de l’estat espanyol per farcir una peli sense gràcia, sentit que, per sort s’acaba en poc més d’una hora i mitja.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *