Fireworks

Després de Your name i A silent voice és el torn de Fireworks d’arribar a les pantalles dels cinemes catalans de la mà de Selecta Vision. El títol complet és Fireworks, should we see it from the side or the bottom?, però entendreu que em refereixi a ella simplement com a Fireworks.

Com a conseqüència del nou matrimoni de la seva mare, la Nazuna Oikawa es traslladarà a un nou institut en una nova ciutat. La Nazuna vol convèncer a en Norimichi Shimada perquè s’escapi amb ella però els dubtes d’ell fan que la mare de la Nazuna els atrapi. Enfadat amb ell mateix per no haver actuat de manera diferent el Norimichi llança una misteriosa bola que la Nazuna havia trobat al mar i torna al moment que ella li fa la proposta d’escapar-se.

A diferència del que estem acostumats Fireworks no es tracta d’una adaptació d’un manga sinó que ens trobem davant de l’adaptació d’una pel·lícula d’imatge real del 1993 escrita per Shunji Iwai. La pel·lícula és una senzilla història d’amor adolescent que es barreja amb uns tocs de fantasia i una imaginació desbordant.

La pel·lícula és entretinguda i molt emotiva però també irregular i, en certs punts, confusa. La història d’amor entre la Nazuna i en Norimichi t’atrapa i t’emociona malgrat les interferències d’un tercer personatge en discòrdia, en Yusuke. Aquest tercer vèrtex del triangle amorós agafa sentit quan la pel·lícula comença el seu tram final però al principi el tractament que en fan és una mica confús. El mateix passa amb les reaccions del personatge de la Nazuna. Tota aquesta confusió ve donada principalment pels salts temporals i en el temps que pateixen els protagonistes i fan que seguir la història no sigui senzill. Constantment tens la sensació que et deixes alguna cosa enrere, que se t’escapa algun petit detall que t’ajudaria a entendre millor el que està passant.

Entrant en l’apartat tècnic, Fireworks barreja animació tradicional amb animació per ordinador, una tècnica que, personalment, no em molesta però tampoc m’emociona. La diferència entre les parts dibuixades i les parts digitals és massa evident i fan que les segones destaquin en excès. El disseny dels personatges i la seva animació són d’una factura excel·lent i la pel·lícula és més que correcte visualment.

L’ombra de Your name és molt llarga i Fireworks surt perdent en les comparacions. Malgrat tot, Fireworks és una molt bona pel·lícula anime que ens explica una bonica història d’amor entre dos joves que decideixen viure i lluitar pels seus somnis.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda