Frozen II

Sis anys més tard, l’Elsa, l’Anna, en Kristoff, l’Sven i l’Olaf tornen a les pantalles de cinema per rebentar les taquilles i confirmar que Disney segueix tenint un problema amb les seqüeles dels seus èxits.

És estrany veure com una continuació, que estava més que assegurada després de l’èxit de la primera entrega i que ha tingut sis anys per ser treballada i madurada deixi amb la sensació que es tracta d’un treball fet per obligació i sense ganes. Frozen II busca repetir la fórmula d’èxit que va tenir la primera entrega però el resultat es veu forçat i sense la màgia i la força que van fer brillant la pel·lícula original.

Pels espectadors han passat sis anys i pels protagonistes n’han passat tres, això obliga que l’argument sigui una mica més adult, fosc i seriós que la primera entrega. Aquest és l’únic punt positiu que val la pena destacar d’aquesta segona part. La relació entre l’Anna i l’Elsa és més madura i més adulta i el mateix passa amb els seus problemes. En contrapunt la relació entre l’Anna i en Kristoff, s’infantilitza en excés. El punt mig el trobem en l’humor d’Olaf, un personatge que no sembla trobar el seu lloc en aquesta pel·lícula i que navega entre l’humor i el drama. Malgrat això alguns dels millors moments de la pel·lícula els protagonitza ell.

Recordo sortir de la primera entrega al·lucinant amb les cançons que acompanyaven la història i com, a poc a poc, anava memoritzant les lletres a mesura que veia la pel·lícula una vegada rere l’altre. Les cançons de Frozen són part de la seva història, l’acompanyen i la complementen a parts iguals. A Frozen II les cançons són un afegit que lluny d’acompanyar trenquen el ritme de la narració i es converteixen en uns videoclips posats amb calçador. La força, èpica i emoció que omplien les lletres de la primera entrega es perden totalment en les d’aquesta segona.

Sense ser una pel·lícula dolenta, Frozen II és una oportunitat perduda per trencar la maledicció de les segones parts de Disney i per crear una pel·lícula que faci honors a la seva entrega original.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda