Gantz:O

Gantz:O és l’adaptació en pel·lícula d’animació de l’arc argumental “Osaka” del manga Gantz. En aquesta història se centra amb Masaru Kato, un dels protagonistes del manga, i una nova missió del “joc” a la ciutat d’Osaka. Malgrat ser una adaptació d’una trama avançada del manga, l’argument està pensat per ser seguit sense problemes encara que no sigui lector del producte original.

Gantz es va començar a publicar l’any 2000 i porta publicats 37 volums. Explica la història d’en Masaru Kato i en Kei Kurono, dos joves que moren a les vies del metro i es desperten en una estranya habitació amb altres persones, on una esfera negra els encarrega missions que consisteixen a eliminar monstres que envaeixen la ciutat. Amb un vestit que els dóna força i resistència i unes armes especials els joves tenen un temps límit per concloure la missió o moriran de forma definitiva.

El manga original està inclòs dins la categoria de Seinen, manga destinat al públic masculí amb continguts violents i sexuals. Gantz: O manté el to violent del manga però elimina la part sexual. La violència es va tornant més explicita a mesura que avança el metratge cosa que li confereix més impacte  a l’argument. La pel·lícula comença insinuant i acaba mostrant la sang i el fetge en tot la seva esplendor.

Tot i que Gantz:O està pensat per tots els públics, el fet de tenir una limitació de temps fa que moltes coses es donin per conegudes i això pot despistar una mica als nouvinguts. Les explicacions són mínimes i serveixen per posar en situació però crec que és un bon punt de partida per donar a conèixer un univers a tots aquells que no coneixen el manga d’on prové.

Deixo pel final el més impactant de la pel·lícula. Gantz:O és un espectacle visual. M’atreveixo a dir que és del millor que he vist mai en animació per ordinador. No només són els detalls i el realisme dels personatges, l’entorn, els moviments, els cabells,… Tot en Gantz:O és un regal per a la vista. Qualsevol fan de l’animació hauria de donar un cop d’ull a la pel·lícula sigui o no fan del gènere.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda