Golpe de estado

noescape1Avui en dia sembla que qualsevol pel·lícula necessita segones o terceres lectures, girs de guió inesperats o un significat profund que justifiqui tota la trama. El que més costa trobar són pel·lícules senzilles, d’aquelles que no busquen més que entretenir posant les coses fàcils a l’espectador. Pel·lícules on els bons són molt bons i els dolents molt dolents. Golpe de estado és un exemple d’aquests tipus de pel·lícules i un magnífic entreteniment que es mereix tot el meu respecte.

La família Dwyer es trasllada al sud d’Àsia per motius de feina. El que sembla una magnífica oportunitat de prosperar es converteix en un terrible malson quan els habitants de la zona es revolten i comença una guerra civil on els estrangers són executats pels carrers. En Jack (Owen Wilson) i l’Annie (Lake Bell) faran el possible per escapar d’aquesta zona de guerra i portar les seves dues filles a una zona segura.

Golpe de Estado no vol revolucionar el cinema ni marcar un abans i un després en el gènere d’acció, vol entretenir i prou. La pel·lícula escrita pels germans Dowdle només busca entretenir fent un homenatge a tantes i tantes cintes d’acció dels anys 80 i 90 on no hi havia motivacions ocultes ni grans conspiracions que provoquessin l’acció. Igual que en aquelles pel·lícules els enemics eren clarament identificables i les seves motivacions responien als instints més bàsics, mentre que els herois eren clars i transparents amb l’únic objectiu de derrotar les forces del mal.

noescape2

Les escenes d’acció són simples però efectives i la pel·lícula ofereix un ritme que et manté alerta tota l’estona.A més Golpe de estado fuig del costum cada dia més estès, de fer durar les pel·lícules d’acció més de dues hores quan tots sabem que uns noranta minuts són la duració perfecte per aquest gènere. Fins i tot la pel·lícula ens regala un parell de moments de tensió més que correctes.

noescape3Owen Wilson i Lake Bell estan correctes en el seu paper, sense destacar però tampoc volen fer-ho. Els dos saben el tipus de pel·lícula on es troben i compleixen el seu paper. Qui veus més que coneix el producte on està treballant és Pierce Brosnan. L’antic 007 es diverteix fent un paper de secundari que no li aporta més que diversió i un xec a final de mes.

En un temps on tot és políticament correcte s’agraeix una pel·lícula que utilitza tots els tòpics possibles però fent-ne un bon ús. Entreteniment simple però efectiu que va passar força desapercebut pel cinema però que val la pena recuperar ara que ja es pot trobar a l’oferta televisiva o en DVD/blu-ray.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda