Greenland

Sovint demanem a les pel·lícules que ens facin pensar o reflexionar, altres vegades volem que aportin llum a episodis foscos de la nostra història, algunes ocasions els demanem que ens facin riure o plorar i, més sovint del que ens pensem, busquem que ens entretinguin i ens permetin desconnectar durant unes hores de la realitat que ens ha tocat viure. Greenland és l’aposta ideal per desconnectar el cervell de qualsevol preocupació actual i deixar-se portar per una història de gent corrent superant circumstàncies extraordinàries.

A finals dels noranta i mitjans dels 2000 es van posar molt de moda les pel·lícules de desastres naturals que provocaven l’extinció de la vida al planeta. D’Armageddon a 2012 són diferents els personatges que han intentat evitar o sobreviure a la destrucció del planeta. Després d’uns anys de tranquil·litat és el torn de Gerard Butler de viure aquesta experiència. Greenland no enganya a ningú i beu de tots els tòpics del gènere sense amagar-se ni buscar anar més enllà.

L’argument és senzill; l’arribada d’un cometa potencialment perillós per la vida al planeta obliga la humanitat a buscar refugi per poder sobreviure. En John Garrity (Gerard Butler) i la seva família són escollits per tenir plaça en un refugi governamental.

El projecte Greenland va néixer l’any 2018 amb Neil Blomkamp com a director i Chris Evans com a protagonista. Amb la marxa de Blomkamp i Evans van ser Ric Roman Waugh i Gerard Butler els qui van agafar el relleu. Actor i director ja havien coincidit a Objetivo: Washington D.C.

Efectes especials són justets, les actuacions correctes però tot i això la pel·lícula es deixa veure perfectament i compleix a la perfecció el seu objectiu. Durant dues hores, Ric Roman Waugh aconsegueix presentar-nos uns personatges bàsics però interessants i una història mil vegades vista però que t’atrapa igualment. Com us he dit, Greenland no passa d’un entreteniment, però un entreteniment ben fet i sovint això és suficient.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda