Guardianes de la Galaxia vol. 2 (sense spoilers)

Marvel sembla decidida a fer cada vegada més difícil escollir les seves tres millors pel·lícules. Si amb Doctor Strange, Marvel feia un gir al seu estil habitual per fer entrar aire nou al seu univers amb Guardianes de la Galaxia 2 se supera a si mateixa convertint aquesta segona entrega en una de les tres millors pel·lícules d’aquest univers.

Guardianes de la Galaxia 2 agafa tots els punts forts de la primera entrega i els fa millors. La pel·lícula va per feina, ara ja coneixem els personatges i el seu caràcter i això agilitza molt el ritme. Comencem amb acció trepidant i no la deixem fins al final. També es nota la confiança entre els personatges que se senten molt còmodes i han millorat i aprofundit en les seves relacions personals. Aquest fet ens regala moments impagables entre alguns dels protagonistes.

Un dels altres grans encerts d’aquesta segona part és donar més pes a personatges que eren molt secundaris a la primera. Personatges com Drax, Youndu o Nebula agafen més pes a la trama però sense restar importància a la resta. Les reaccions i reflexions d’en Drax són espectaculars. La pel·lícula també aprofita per introduir nous personatges que aniran agafant pes i importància dins el MCU. Alguns ho fan de manera més explicita com Mantis o Ayesha i d’altres d’una manera més camuflada com  Starhawk o un dels protagonistes de les escenes post-crèdits que no desvetllaré per evitar espòilers.

Guardianes de la galaxia 2 combina de forma excel·lent humor, acció i drama. James Gunn sembla haver trobat la fórmula perfecte per convertir la seva pel·lícula en una de les més grans de l’univers Marvel. És tan bo el ritme, la diversió i el bon rollo que desprèn la pel·lícula que les gairebé dues hores i vint que dura es fan curts.

Igual que la primera, aquesta segona entrega és un magnífic homenatge als anys 80. Si la primera ho era principalment gràcies a la música, aquí les referències són constants fent que tots els que vam viure aquells anys no puguem parar de riure. Aquest homenatge als 80 propicia també un dels cameos més èpics de la cinta.

James Gunn també ens regala un seguit de referències a l’univers Marvel que serveixen per homenatjar l’origen de Guardianes de la Galaxia i també per aprofundir en la mitologia de l’univers dels còmics. A Guardianes de la galaxia 2 tornem a trobar en Howard el Pato, veiem a Los Vigilantes per primera vegada i també a personatges que han format part de Los Guardianes de la Galaxia originals dels còmics. Tota una declaració d’amor cap a l’univers creat per Marvel. La pel·lícula també serveix per confirmar una de les teories existents sobre els cameos de Stan Lee a totes les pel·lícules però aquí ja entraríem de nou en terreny espòiler…

Com ja ha corregut per internet, Guardianes de la Galaxia 2 compta amb cinc escenes post-crèdits. D’aquestes cinc només dues són importants pel desenvolupament de l’univers, la resta no deixen de ser gracietes.

Guardianes de la Galaxia 2 és un clar exemple que el cinema comercial pot ser un molt bon cinema.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda