Halo 4: Forward unto dawn

Halo4A diferència de la relació amb els còmics, la relació entre cinema i videojocs no és gaire exitosa. Existeixen algunes excepcions com la magnífica Silent Hill però principalment ens trobem amb productes com Doom, Resident Evil o l’abominable Alone in the Dark. Per aquest motiu anava amb molt poques expectatives amb la pel·lícula sobre l’univers Halo que havien fet Microsoft i 343 Industries, un cop vista puc assegurar que estava totalment equivocat.

Pensada com una webserie de 5 capítols de 15 minuts de duració i recopilada en una tv-movie l’any 2013, Halo 4: Forward unto Dawn ens servia als fans del videojoc de presentació del Halo 4 i com a introducció a l’univers Halo pels no iniciats. Aprofitant també per fer la valoració d’una possible saga de pel·lícules. El resultat? Un gran film de ciència-ficció amb un petit problema de desenvolupament dels personatges i d’ignorància de l’univers pels no iniciats.

Halo 4: Forward unto Dawn està pensada pels fans, ells entendran tot el que passa al moment, acceptaran els personatges tal com són i els identificaran immediatament, la resta del públic es pot deixar portar pel que passa però li quedaran moltes incògnites. Si us parlo de la Cortana, el Jefe Maestro, El Covenant, els Brutes o els Grunts és possible que no us soni de res però els fans de la saga els distingiran al moment a la pel·lícula. Els coneixeran, distingiran les seves armes al moment de sortir i entendran què fan i com, la resta de públic anirà una mica perdut. Significa això que no es pot veure la peli sense ser un erudit en l’univers Halo? Ni de lluny però haureu d’acceptar que moltes coses no us les explicaran. L’esperança és que en el futur Microsoft decideixi ampliar l’univers cinematogràfic amb més pel·lícules o sèries.

Visualment i tècnicament la pel·lícula és impecable. Donant un ritme adequat des del primer minut, aconsegueix enganxar-te a l’instant. Sense arribar a comparar-la del tot en alguns moments ens pot recordar Starship Troopers de Verhoeven però sense la violència d’aquest i ens fa pensar en el que podria haver estat Ender’s Game si l’hagués una persona competent. Com he comentat al principi l’únic lloc on la peli afluixa, és en els personatges. Al tenir un temps molt limitat la peli fa una presentació exprés de tots ells i aprofundeix molt poc en qui són, què fan i quines són les seves motivacions. No estic demanant un currículum sencer amb proves d’ADN però sí una mica més d’explicació. En aquest cas uns 20 minuts més no s’haurien trobat a faltar.

Halo 4: Forward unto dawn és una bona pel·lícula que farà les delícies dels fans de la saga i entretindrà la resta de públic.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda