Héctor y el secreto de la felicidad

hector1Què és la felicitat? Aquesta és la pregunta que es fa l’Héctor, un psiquiatre anglès que cansat de la seva vida decideix començar un viatge arreu del món per descobrir quin és el veritable secret de la felicitat. I aquesta recerca de la felicitat ens la presenten en forma d’una pel·lícula completament prescindible que no fa més que reforçar tòpics sobre cultures i comportaments.

Peter Chelsom adapta el llibre El viaje de Héctor de François Lelord, un llibre que no destacaria gens a les seccions d’autoajuda. Com que tenir al director de Hannah Montana: La película o ¿Bailamos? no és un reclam gaire destacable era necessari tenir un nom atractiu per cridar l’atenció, en aquest cas l’escollit és Simon Pegg qui es posa davant la càmera en un dels pitjors papers que li recordo.

A Héctor y el secreto de la felicidad, Pegg interpreta a un protagonista farcit dels tòpics tics i manies que acompanyen a l’actor però sense arribar al cor de l’espectador com fan la majoria dels seus personatges (oblidem Paul, ok?). Sorprenentment al costat de Pegg trobem moltes cares conegudes com Rosamund Pike, Christopher Plummer o Jean Reno.

Tot i tenir moments molt bons que ens permeten gaudir des del Pegg més còmic al més dramàtic, la pel·lícula no passa de ser un seguit de tòpics sobre els països que visita el protagonista en el seu viatge i de situacions planeres sobre el comportament de l’ésser humà. Res més que situacions sense cap mena de relació on s’exploren diferents maneres de ser feliç en diferents parts del món. Com és feliç la gent rica, com és feliç la gent més humil, com és feliç la gent que ho té tot i com és feliç la gent que no té res. Com he dit al principi un clar manual de l’autoajuda amb  la intenció que surtis del cinema pensant que si ells poden ser feliços jo també puc.

hector2

A falta de veure Kill me three times o Absolutely Anything tinc molt clar que aquesta és de les poques pel·lícules de Simon Pegg que no recomanaré veure amb l’excepció d’aquells que siguin fans dels llibres d’autoajuda i de la psicologia més barata.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda