Home. Llar, dolça llar

home1Home ens ofereix una cosa a la qual el cinema d’animació comercial d’avui en dia ens té poc acostumats: una peli pels més petits de la casa. Ni dobles intencions, ni bromes per adults o escenes que puguin esverar els petits (bé, de fet n’hi ha una però l’arreglen ràpid). Home va dirigida als petits, a tocar-los la fibra sensible i explicar-los coses que puguin entendre fàcilment. Ells s’ho passaran bé, els adults que els acompanyeu potser no tant (i oblideu-vos de portar-hi adolescents).

L’Oh! (Jim Parson) és un petit membre de la raça alienígena dels Boov, uns petits éssers espantadissos que canvien de color en funció del seu estat d’ànim. Fugint d’un enemic que els persegueix els Boov arriben a la Terra i fan el que acostumen a fer, reallotjar l’espècie natural del planeta i fer-lo seu. Ho fan sense mala intenció i no s’adonen que aparten a la gent de les seves llars. l’Oh! no encaixa amb els Boov i no té amics, intentant arreglar un malentès l’Oh! coneix a la Tip (Rihanna), una nena humana que busca la seva mare. Junts descobriran el significat de les paraules amor, amistat i llar.

Com ja he dit la peli és molt infantil, però això no vol dir que sigui dolenta, va dedicada a un públic concret. Els canvis de color dels Boov estan pensats per fer que els més petits entenguin ràpidament què està passant. Blau significa trist, vermell enfadat, taronja content, etc. una manera ràpida d’entrar als nens que entenen a la primera aquesta associació. L’argument també té missatge pels petits i és un missatge força maco, la veritat. La peli els explica que no hi ha res dolent en ser diferent i que s’ha de pensar per un mateix, també els mostra en què consisteix una relació d’amistat i que no es pot anar pel món (o la galàxia en aquest cas) agafant el que no es teu sense demanar permís.  Un missatge que, més o menys, transmeten totes les pelis d’animació infantil però en aquest cas 100% dedicat als petits.

home2

Tècnicament la peli és una mica irregular, per una banda és normaleta visualment però té detalls com els cabells de la Tip o l’aigua del mar que són del millor que he vist en molt de temps. La banda sonora és monotemàtica (bé, en aquest cas duo), són cançonetes videocliperes que es reparteixen a parts iguals Rihanna i Jennifer Lopez (qui també té un paper a la pel·lícula).

Si teniu petits no dubteu a anar-hi, ells gaudiran i vosaltres us ho passareu bé mirant com gaudeixen. Moltes vegades oblidem que si anem al cine amb ells són ells els que s’ho han de passar bé.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda