0

John Wick 3 Parabellum

Keanu Reeves és un d’aquells actors que tot i tenir poca capacitat interpretativa ha tingut la sort d’escollir alguns personatges mítics que ja formen part de la història del cinema. Qui va ser Neo a Matrix o Johnny Utah a Point Break es torna a posar per tercera vegada el vestit de John Wick a la nova entrega d’aquesta saga.

John Wick 3 arranca just després del final de la segona entrega. L’implacable assassí ha estat excomulgat pels membres de l’Alta taula i té una hora per escapar de la ciutat abans que tots els assassins de Nova York tinguin carta blanca per acabar amb ell.

Si avui en dia busquem acció a Google la primera entrada que ens hauria de sortir és una dedicada a John Wick. La parella formada per Keanu Reeves davant la càmera i Chad Stahelski darrere ens tornen a regalar un espectacle d’acció i adrenalina sense precedents en el cinema occidental que ens recorda molt el cinema de Gareth Evans. Les coreografies de lluita són espectaculars i mentre que la saga d’Evans se centra en les lluites cos a cos, Stahelski prefereix basar-les en les armes de foc. El resultat és igual d’espectacular. Stahelski i Reeves fa anys que treballen junts i aquesta química es nota. L’ara director i abans especialista d’acció sap treure tot el suc a les capacitats físiques de l’actor. Menció especial per Mark Dacascos que torna a primera línia del cinema d’acció en un paper amb el qual se’l veu gaudir. La relació entre Wick i Zero – personatge que interpreta Dacascos – és sublim.

Aquesta tercera entrega aprofundeix molt més en l’univers que la saga va obrir a la segona entrega i ens permet veure millor l’estructura que forma aquesta societat d’assassins a sou. Reconec que la primera vegada que vaig veure John Wick. Pacto de sangre, aquest univers em va trontollar una mica, aquí aconsegueix assentar unes bones bases per fer-lo més creïble.

Un altre punt a favor és la capacitat que ha tingut Stahelski d’entendre el tipus de cinema que ofereix i no caure en la pedanteria o l’autocomplaença. John Wick es riu d’ella mateixa en diàlegs o accions però sense caure en la paròdia. Entre això i l’espectacularitat de les escenes d’acció, puc dir que aquesta tercera entrega aconsegueix posar-se en primer lloc en el rànquing de pel·lícules de l’univers John Wick.

Tot i ser un èxit a taquilles i un referent en el cinema d’acció, la saga John Wick segueix incompleta al nostre mercat. La primera part és impossible de trobar legalment i la segona es va estrenar sense que molta gent fos conscient que existia una entrega anterior.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *