La gran muralla

Fer pel·lícules amb personalitat i amb segell propi et dóna reconeixement arreu del món però un xec amb molts zeros et dóna per menjar. Aquesta és la reflexió que devien fer Zhang Yimou i Matt Damon a l’acceptar l’encàrrec de portar a la gran pantalla i protagonitzar, respectivament, La gran muralla.

Durant la dinastia Song un grup de mercenaris arriba fins a la Gran Muralla amb la intenció de robar una mostra de pólvora per poder portar-la a occident i vendre-la al millor postor. Un cop allà descobreixen que la pólvora no és l’únic secret que han guardat els xinesos durant centenars d’anys.

L’argument de La gran muralla no només cau pel seu propi pes, també està ple de forats que la fan totalment absurda però si ets capaç d’oblidar el que t’estan explicant (que no t’ho creus ni molt borratxo) i et centres en l’acció i en la bona mà a la càmera de Yimou passareu una bona estona. Malgrat tractar-se d’un producte sense ànima ni personalitat, fabricat exclusivament per la glòria i reconeixement de Xina es nota de fons la mà del gran director que és Zhang Yimou i l’estil que l’ha caracteritzat en les seves altres produccions. Ni es pot lluir com acostuma a fer i es nota que és un producte d’encàrrec però deixa entreveure que el director ha fet el que ha pogut amb el material que tenia. L’altre nom que destaca al costat de Yimou (de fet és l’únic que surt al cartell) és el de Matt Damon. L’actor nord-americà es limita a fer la mateixa expressió que porta fent des del primer Bourne i que només li he vist perdre a Marte.

La gran muralla és la primera gran pel·lícula del reconegut Zhang Yimou (Hero, La casa de las dagas voladoras) rodada totalment en anglès i la pel·lícula amb el pressupost més gran rodada mai a Xina. El resultat? Una pel·lícula dolenta però molt entretinguda si ets capaç de mirar-la sense pensar.

Visualment, La gran muralla és un espectacle, no és per menys donat el pressupost de 130 milions amb què contava la pel·lícula i la mà d’Industrial Light and Magic (ILM) i Weta Workshop.

En una època on centenars de gurus que ofereixen cursos de relaxació, meditació i tota classe de tècniques per buidar la ment i relaxar l’esperit, La gran muralla de Zhang Yimou és el millor dels exercicis per deixar la ment en blanc durant una bona estona i oblidar els problemes del món.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda