Les affamés – Sitges 2017

Si vas a Sitges és obligatori veure una pel·lícula de zombis. Ja t’ho pots fer com sigui però el calendari n’ha d’incloure una com a mínim i, aquest any, ens ha tocat Les affamés, un petit títol canadenc que destacava la seva barreja de terror clàssic amb humor negre.

El cert és que la pel·lícula de Robin Aubert és un clar exemple de tot el que esperes d’una pel·lícula zombi. Morts per tot arreu, una lleugera tensió durant tot el metratge, espants i algun moment de sang i fetge que sempre s’agraeix en aquests tipus de pel·lícula. Les affamés no aporta res de nou al gènere però tampoc vol fer-ho.

Constantment es respira aquell ambient a pel·lícula de pocs recursos, una sèrie B feta amb més ganes que pressupost. Tota la trama té lloc en frondosos boscos del Quebec, una decisió que només s’entén per la falta de pressupost per rodar en poblacions més que pel bon funcionament de la història.

La pel·lícula té alguns moments bons i un parell de brillants però cap de sorprenent. De fet el més sorprenent de la història és que un grup de supervivents tan inútil siguin capaços de sobreviure tanta estona. L’humor negre és constant al llarg del film, de fet provoca el moment més aplaudit per la platea (còpia d’un gag de Zombieland que ja ens va fer plorar de riure) i és el més destacat de tota la producció. Les actuacions són tirant a fluixes i les relacions entre personatges són confuses i poc creïbles. Malgrat tot, la pel·lícula té prou ritme i no es fa pesada.

Les affamés no és una d’aquelles pel·lícules que queden a la memòria ni que recomanaries a qualsevol aficionat (o no) del gènere però és una pel·lícula que es deixa veure i no deixa un mal regust de boca.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda