Lo que hacemos en las sombras

shadows1Sempre ens queixem que un dels problemes del cinema d’avui en dia és la falta d’històries originals, és per això que quan surt una proposta que s’allunya de la monotonia que impera en el cinema li hem de donar una oportunitat. Si a més tenim la sort que la proposta no només és bona sinó que també és divertida i entretinguda tenim l’obligació de recomanar-la amb ganes.

Sóc conscient que vaig tard, What we do in the shadows es va estrenar a Sundance el 2014 i va arribar a casa nostra l’any 2015 on va passar molt desapercebuda, però m’ho he passat tan bé que us animo a buscar-la on sigui per donar-li un cop d’ull.

What we do in the shadows és el que es coneix com un mockumentary (fals documental tractat en to de comèdia) que ens explica la vida de quatre vampirs que comparteixen pis a Wellington (Nova Zelanda). Escrita, dirigida i protagonitzada per Jemaine Clement i Taika Waititi (als que acompanyen Jonathan Brugh i Ben Frashman com a co-protagonistes) i està basada en un curtmetratge del 2006 que van fer ells mateixos.

La pel·lícula utilitza tots els tòpics que existeixen sobre el món dels vampirs i els aprofita per fer un humor senzill però molt efectiu. Tractada com una pel·lícula “normal” és molt possible que What we do in the shadows s’hagués quedat en poc més que una comèdia senzilla i típica però el gènere documental li dóna un aire que s’agraeix molt. Entenc que no poc agradar a tothom i que fins i tot la poden arribar a trobar bastant imbècil però si entres al seu joc i et deixes portar, rius molt.

shadows3

Original, divertida i entretinguda, What we do in the shadows m’ha sorprès molt gratament i m’ha fet passar una molt bona estona. Rebuscant també he vist que els mateixos creadors ja estan preparant una segona part basada en els homes llop que ja tenen el seu petit paper a la pel·lícula i que segurament poden donar molt de joc.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda