Logan

En el món del còmic estem molt acostumats als what if…? i a les històries ambientades en realitats alternatives o universos paral·lels. Aquest fet que en els còmics és normal, en el cinema no ho és tan i això pot jugar en contra de Logan. De fet crec que és l’únic punt on defensors i detractors de la pel·lícula coincidim.

L’última història del mutant interpretada per Hugh Jackman ens situa en un futur alternatiu, un futur on els mutants estan gairebé extingits i on el poder curatiu d’en Lobezno falla per moments. Tot i la duració de més de dues hores, James Mangold ens explica molt poc sobre aquest món i això es troba a faltar. Tenim petites pinzellades que ens expliquen què va passar amb els mutants, què va passar amb l’escola d’en Charles Xavier o amb el poder curatiu del protagonista, però són explicacions poc profundes per no dir inexistents. Com a espectador trobes a faltar aquestes explicacions i t’agradaria saber tot el que va passar però això no interfereix en la història que ens vol explicar Mangold, simplement la deixa a interpretació de l’espectador. És cert que això es pot considerar un forat de guió o una falta de treball a l’hora de construir la història però no impedeix explicar una història. Això pot agradar més o menys però és una decisió del director/guionista que s’ha d’acceptar.

Un cop dit això toca lloar les excel·lències de la pel·lícula.

Logan no és una gran pel·lícula però si és la gran pel·lícula d’un gran personatge. Després de dos intents fallits (per no dir vomitius) de portar les aventures en solitari de Lobezno al cinema, aquesta tercera encerta, per fi, en la forma i el to. Aquest nou Lobezno deixa enrere les maneres de fer de X-men origenes: Lobezno i de Lobezno immortal i agafa un to més fosc, més agressiu i més violent que encaixa a la perfecció amb el personatge. El Lobezno que estàvem esperant és aquest Logan dur, fred i emprenyat amb el món però capaç de moure cel i terra per ajudar als més necessitats (després de fer-se pregar una mica). Un Logan capaç de la màxima violència, com es demostra l’excel·lent escena de l’hotel però també un Logan capaç del màxim sacrifici com es demostra a l’escena final.

La pel·lícula és una versió mutant de Mad Max, un argument senzill que beu de moltes fonts però que no per això està faltada personalitat. Una pel·lícula previsible però entretinguda i que no es fa llarga en cap moment. Logan va de més a menys començant com un drama amb un personatge solitari i perdut fins a acabar en una escena d’acció on Lobezno deixa anar tot el seu potencial. El guió té forats? Sí, però això no ens impedeix gaudir de la pel·lícula.

S’han rebut moltes crítiques sobre la versió del còmic Old man Logan que fa la pel·lícula però el cert és que Mangold només agafa la base del personatge i construeix una història pròpia al voltant del personatge.

Finalment és de justícia fer un homenatge a Hugh Jackman qui durant 17 anys ha posat cara a un dels mutants més estimats pel públic. Jackman ha decidit deixar el personatge i, creieu-me que el trobarem a faltar. Igual que som incapaços d’imaginar personatges mítics com Han Solo o Martin Riggs amb altres cares que no siguin les d’en Harrison Ford o en Mel Gibson (encara que FOX ho intenti) respectivament, també serem incapaços de veure en Logan amb un rostre que no sigui el d’en Jackman. L’actor es va fer seu el personatge des del primer moment i es va guanyar igual de ràpid al públic. És inevitable que un altre actor agafi el relleu de Jackman però l’ombra de l’actor rondarà sempre a qui ho intenti. Lobezno sempre serà Hugh Jackman i Hugh Jackman sempre serà Lobezno.

Tot i els problemes de guió que té Logan és la pel·lícula de Lobezno que feia anys que esperava, llàstima que sigui l’última.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda