Los odiosos ocho

odiosos8És curiós veure com una mateixa pel·lícula et pot portar sensacions tant contradictòries. Per un costat he gaudit de diàlegs brillants, unes situacions hilarants i algunes actuacions magnífiques però per l’altra m’he avorrit com una ostra amb una pel·lícula que se m’ha fet llarga a més no poder.

Quentin Tarantino és capaç del millor i del pitjor a Los odiosos ocho. Completament aliè a l’espectador, el director de Tennessee es regala amb uns plans llargs i totalment innecessaris i unes situacions inacabables on no passa absolutament res mentre que és capaç de fer-nos vibrar amb unes escenes d’acció brutals, uns diàlegs ràpids i intel·ligents i un Samuel L. Jackson que eclipsa a tots els seus companys de repartiment.

No m’atreveixo a dir que la peli és dolenta però sí que puc assegurar que a mi no m’ha agradat. Alguns la trobaran una nova obra mestra del director però em costa veure on és aquesta genialitat a Los odiosos ocho. A Reservoir Dogs la puc trobar, a Kill Bill també però en aquesta no.

No entenc la necessitat del director d’allargar els plans fins a l’extenuació i d’allargar escenes amb detalls inacabables i que no aporten cap mena d’informació. De les quasi tres hores de pel·lícula en sobra com a mínim una. Tampoc entenc la mania de dividir una pel·lícula lineal en capítols però això ho accepto com un segell del director. Michael Bay té les explosions, J.J. Abrams el Lens flare i Quentin Tarantino els capítols. Com diuen cada loco con su tema.

odiosos8_samuel

En resum, per part meva Los odiosos ocho és un clar exemple que Quentin Tarantino és un brillant guionista però s’ha perdut en el seu egocentrisme en la direcció. Capaç d’esprémer els seus actors amb diàlegs brillants però incapaç d’atrapar l’espectador amb un ritme adequat per la pel·lícula.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda