Marte (The Martian)

martian02L’any 2000 Robert Zemekis va abandonar en Tom Hanks en una illa perduda, quinze anys més tard Ridley Scott va més enllà i deixa en Matt Damon tirat al planeta Mart. Basada en la novel·la d’Andy Weir la pel·lícula ens explica les peripècies per sobreviure d’un astronauta abandonat per error al planeta vermell mentre espera una missió de rescat.

The Martian m’ha sorprès molt gratament. Que Ridley Scott és un bon director no en tenia cap dubte malgrat Exodus i Prometheus però se’m feia molt feixuga una pel·lícula amb Matt Damon totalment sol en pantalla amb un metratge superior a les dues hores. Lluny de les meves pors i de qualsevol lògica la peli es fa curta. Sense tenir un ritme vertiginós ni escenes d’acció espectaculars tota l’estona va passant alguna cosa interessant i, en tot moment, et mantens atent a la pantalla i al que està passant.

No he llegit la novel·la però un dels grans encerts és la combinació de la supervivència de l’astronauta a Mart i els plans per rescatar-lo que tenen lloc fora del planeta. Aquestes dues localitzacions ens permeten deixar descansar el personatge d’en Matt Damon i que no es faci pesat. També ajuda molt el punt d’humor que té la pel·lícula. Els diàlegs interiors del personatge principal treun molt ferro a l’extrema situació que està vivint i arranca més d’un riure a la sala.

martian01

Algunes lectures que he fet sobre la pel·lícula comenten que té un toc molt realista, que les decisions preses per l’astronauta tenen certa veracitat. Sense entendre-hi un borrall fa la sensació que sobreviure a Mart és molt senzill. Hi ha alguns petits moments on ho passa malament però en general tampoc es veu que se li faci molt complicat. El mateix passa amb el desgast físic i psicològic. Del segon amb prou feines en parlen i el primer és més visual que res més. Cap al final de la pel·lícula és on veus el desgast físic del personatge d’en Matt Damon però més com una anècdota, en cap cas com a punt important de la pel·lícula. Amb això queda clar que Ridley Scott ha volgut fer un entreteniment i, puc assegurar-vos que li ha sortit molt bé.

The Martian és una de les bones estrenes de l’any. Molt em sorprendria que l’abandonament d’en Matt Damon tingui la recompensa en forma d’Oscar que va tenir l’abandonament d’en Tom Hanks però pot estar segur de formar part d’una molt bona pel·lícula

Ah! Surt en Sean Bean i no mor.

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda