Mil maneras de morder el polvo

milmanerasSeth MacFarlane seu per segona vegada a la cadira de director amb aquesta comèdia ambientada al salvatge oest que no arriba ni a la sola de la sabata a altres creacions del guionista, actor i director.

American Dad!, Family guy i Ted. La filmografia de Seth MacFarlane ja deixa clar l’estil de Mil maneras de morder el polvo, però també ens crea expectatives d’un humor negre que frega la línia entre el riure i l’ofensa barrejat amb un humor escatològic. El principal problema de la pel·lícula és que només es queda amb un d’aquest tipus d’humor; l’escatològic. Mil maneras de morder el polvo no passa de l’intent de riure fàcil per aquella gent que espera bromes de caca, culo, pedo, pis deixant completament de banda aquells que esperem més humor irreverent. El salvatge oest és el marc perfecte perquè MacFarlane exploti aquest tipus d’humor (racisme, prostitució, malalties, etc.) però escull ensenyar-nos com algú va de ventre en un barret de cowboy o com una ovella es pixa sobre un dels protagonistes.

116 minuts que es fan llargs per un argument senzill que s’hauria d’haver quedat en uns 90 minuts escassos. En alguns moments la pel·lícula es fa lenta i avorrida i més encara si les bromes que t’ofereixen durant les parts no tan avorrides no et fan gens de gràcia. En un intent de mostrar la seva faceta d’aficionat al cinema MacFarlane ens ofereix un parell de gags que passen tan desapercebuts i posat en calçador que fan més nosa que servei. Igual que passa a Ted a Mil maneras de morder el polvo també tenim el moment Ryan Reynolds.

Si deixem de banda una guapíssima Charlize Theron i una desaprofitada Sarah Silverman, la resta del repartiment passa sense pena ni glòria per la pel·lícula amb uns papers que si no interpretaven ells els podien interpretar qualsevol altre.

milmaneras2

És evident que no m’esperava la millor comèdia de la història però tampoc un producte tan simple i planer com aquest. Esperem que el pròxim 2015 MacFarlane recuperi una mica de la mala llet que l’ha fet conegut amb Ted 2.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda