0

Mission Impossible III

Després del pas de John Woo per l’univers Mission Impossible es va fer evident que era necessari un canvi. Paramount estava decidida a continuar amb la saga però la realització de la tercera entrega semblava una missió impossible.

Primer es va contractar a David Fincher però al cap de poc va abandonar el projecte per diferències creatives. El seu substitut va ser Joe Carnahan que va arribar a contractar Kenneth Branagh, Scarlett Johansson i Carrie-Anne Moss per acompanyar a Tom Cruise però noves diferències creatives van fer abandonar el director. A causa dels retards que patia la producció Branagh, Johansson i Moss també van acabar deixant el projecte. Finalment l’escollit va ser J.J. Abrams amb el que suposaria el seu debut a la direcció i que venia recomanat per Cruise després del seu treball a Alias.

Retirat del treball de camp, l’Ethan Hunt (Tom Cruise) es dedica a entrenar nous agents i viure una vida el més normal possible amb la seva parella. Tot es complica quan l’antic agent es veu obligat a participar en una missió de rescat que acabarà afectant la seva vida personal.

Mission Impossible III és el primer pas cap a l’estil de pel·lícula que coneixem ara i que tan bé li ha fet a la saga. Abrams, juntament amb Alex Kurtzman i Roberto Orci van marcar el to que agafaria la saga des d’aquell moment i l’estil d’acció que necessitava. També Cruise es comença a trobar més còmode amb aquest nou Ethan Hunt i el fa totalment seu convertint-lo en un símbol de la marca mission impossible. Un dels grans encerts d’aquesta nova entrega és voler crear la sensació d’equip des del primer moment. No és el grup definitiu però ja es comença a gestar.

L’acció agafa molt més protagonisme en aquesta nova entrega però s’allunya de l’expert en arts marcials en què John Woo va voler convertir l’Ethan Hunt per encaminar-lo cap a una acció més occidental i, fins a cert punt, molt més creïble.

Un dels grans encerts d’aquesta nova entrega és l’adversari al qual s’enfronta Cruise. Poder gaudir d’un tros d’actor com Philip Seymour Hoffman és sempre un regal. I la seva interpretació d’un dolent totalment insensible i sense escrúpols és brillant.

La marca Abrams és evident a la pel·lícula, que la porta al seu terreny en la narrativa i en el detonant. L’objectiu de Hunt i el seu equip és aconseguir “la pota de conill”, un artefacte que no sabem què és ni què fa i que no ho sabrem mai. Abrams, Kurtzman i Orci juguen amb un brillant McGuffin.

Mission Impossible III significa en un punt d’inflexió de la franquícia que es converteix en un referent del cinema d’acció i d’entreteniment de qualitat.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *