Mission Impossible

L’any 1996, Brian de Palma va ser l’escollit per portar al cinema la mítica sèrie de televisió Mission Impossible. La realització del film va ser una aposta personal de Tom Cruise, gran fan de la sèrie original, que va portar la producció amb Cruise/Wagner, productora que durant molt temps va unir-lo professionalment a Paula Wagner. El projecte va passar per diverses mans fins a poder veure la llum. El resultat va ser un èxit absolut de taquilla i barreja d’opinions en la crítica.

Un equip del IMF (Impossible Missions Force) es desplaça fins a Praga per evitar el robatori de la llista NOC, una llista que deixarà al descobert tots els agents encoberts d’Europa. La missió falla i l’agent Ethan Hunt (Tom Cruise) és injustament acusat de trair el seu equip. Fugint dels seus antics companys Hunt haurà de fer els possibles per descobrir el veritable traïdor, evitar que la llista NOC surti a la llum i netejar el seu nom.

Mission Impossible té dues parts molt ben definides, una primera tractada com una pel·lícula clàssica d’espionatge i un tram final on s’imposa l’acció. Un dels grans mèrits de De Palma és aconseguir aquesta transició d’una manera natural sense que el salt es produeixi d’una forma brusca que pugui desorientar l’espectador. El resultat és una molt bona pel·lícula capaç de mantenir la intriga al mateix temps que ens ofereix unes bones escenes d’acció. L’escena amb en Tom Cruise penjant d’uns cables ja forma part de l’imaginari cinematogràfic de molta gent, igual que les màscares de silicona tan característiques de la saga.

Mentre que la recepció per part del públic va ser molt positiva, no va passar el mateix amb alguns dels protagonistes de la sèrie de la televisió que no van veure amb bons ulls el camí que havia agafat De Palma. Actors com Greg Morris, Peter Graves o Martin Landau van mostrar el seu disgust.

Amb aquesta primera entrega, Tom Cruise comença a marcar les bases del que serà un dels seus personatges estrella però no és fins a la tercera entrega que el començarem a conèixer com ho fem ara. El mateix passa amb l’estil de pel·lícula que anirà deixant el gènere d’espies per passar a l’acció espectacle.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda