Moon

moon_posterSi t’agrada veure cinema, parlar sobre cinema i llegir sobre cinema és inevitable que tardant quatre anys a veure una peli no estiguis al corrent de tot el que passa, quines són les trampes de guió i quin és el gir inesperat de la tram però, si tot i tenir tota aquesta informació la peli et segueix atrapant mentre la mires només pot significar una cosa, que és una molt bona peli.

Moon (Duncan jones, 2009) és aquella típica pel·lícula de la que tothom et parla molt bé però que va quedant enrere fins que la veus i et penedeixes d’haver tardat tant.

En el futur es descobreix com generar energia a partir d’uns minerals extrets de la cara oculta de la lluna. A punt de finalitzar el seu contracte de tres anys com a únic treballador de l’estació lunar i amb tot preparat per tornar a la Terra en Sam Bell pateix un accident que li descobreix una realitat aterridora sobre com funciona l’estació lunar.

Deixant de banda uns personatges secundaris que apareixen als monitors en Sam Rockwell és l’únic actor que apareix en els noranta minuts que dura la peli i, ell solet, aguanta el film. Capaç d’interpretar des del Sam Bell més agressiu al més desvalgut la peli representa un esforç interpretatiu que Rockwell ( a qui abans havíem vist a Héroes fuera de órbita o La guía del autoestopista galáctico) supera amb escreix. Vista en V.O. la veu del robot GERTY interpretada per Kevin Spacey té una força diferent que vista en versió doblada però cal reconèixer l’encert de no convertir l’ajudant robot en humanoide i dotar-lo d’expressivitat mitjançant emoticones.

A destacar finalment la feina de Duncan Jones director i autor de la història, que amb el seu primer llarg va guanyar a Sitges millor pel·lícula i millor actor del 2009.

Una molt bona peli que recomano molt. No feu com jo perdent el temps mirant tonteries quan petites joies com aquesta van quedant al calaix.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda