Mr. Six

mrsix1Xina ens queda molt lluny en la distància però encara més en la cultura. Cinematogràficament parlant les seves pel·lícules tenen un ritme diferent del nostre i el mateix passa amb els recursos narratius. Mr. Six es va estrenar amb prou èxit a Xina i ha rebut diverses nominacions i premis en festivals xinesos cosa que per un espectador poc habituat al seu cinema com jo es fa incomprensible.

En Mr. Six (Feng Xiaogang) és un respectat membre d’un barri de Beijing. La seva paraula és or i les seves decisions, llei. El seu estil de vida es basa en el respecte vers els altres i la justícia però tot queda trastocat quan s’ha d’enfrontar a un grup de joves que han segrestat el seu fill.

El principal problema de Mr. Six és que no passa res en tota la pel·lícula i el poc que passa se’ns fa ridícul i poc creïble. Si doneu un cop d’ull a les imatges que acompanyen l’entrada veureu que la pel·lícula es presenta com una pel·lícula d’acció i res més lluny de la realitat. L’acció és completament inexistent com també ho és l’emoció o l’intriga.

mrsix2Com he dit al principi el cinema oriental no és dels meus preferits. No m’acostumo a la seva exageració en les actuacions, als seus ritmes ni al seu humor però en les que he vist sempre he trobat alguna cosa interessant, amb Mr. Six això no m’ha passat. No m’ha fet emprenyar o m’ha avorrit, m’ha deixat amb la sensació d’haver llançat a la paperera dues hores i poc de la meva vida de la manera més inútil possible.

L’argument és senzill però s’embolica amb personatges que canvien d’opinió sense cap mena de sentit, nous personatges que apareixen per no aportar res i girs argumentals que no serveixen per res i que només fan que confondre més.

De tot el que he vist a Sitges aquest any Mr. Six és el pitjor.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda