No respires

N’havia escoltat molt bones crítiques i la tenia pendent des de la seva estrena però per algun motiu o altre sempre la deixava enrere. Finalment he pogut veure No respires i reconec que té punts molt bons però tampoc és tan rodona com deien alguns.

Tres amics dels barris baixos de Detroit decideixen entrar a robar a casa d’un invident. El que semblava un cop senzill s’acaba convertint en un malson.

No respires demostra que una idea senzilla pot ser una gran idea si està ben desenvolupada però també que massa sovint no sabem quan posar el punt i final a una pel·lícula. L’argument de No respires és molt senzill però aconsegueix justificar tot el que passa a la pel·lícula i també la reacció del personatge interpretat per Stephen Lang. En un primer moment et pot semblar una reacció desproporcionada però el guió d’Alvarez i Sayagues aconsegueix fer-ho creïble.

L’única pega de la pel·lícula és la necessitat que sembla tenir d’arribar a una certa duració. No respires funciona molt bé fins que arribem als últims quinze minuts. Sense entrar en spoilers, hi ha un moment on la pel·lícula podria acabar tranquilament i de fet sembla que acaba però encara tenim aquest quinze minuts més que costen de justificar.

El director Fede Alvarez ens presenta una història molt bàsica però molt ben treballada que et manté enganxat a la pantalla fins que arribes als últims quinze minuts. No respires és la segona pel·lícula d’Alvarez que va debutar amb el remake de Evil Dead. De fet el mateix Sam Raimi apadrina aquesta aposta més personal fent el paper de productor i Alvarez també agafa una de les protagonistes del remake de la mítica cinta de terror per protagonitzar aquesta segona proposta, Jane Levy.

Un dels grans encerts de la pel·lícula és agafar Stephen Lang com a protagonista. L’actor aconsegueix fer terrorífic i implacable un personatge que, en principi, hauria de ser dèbil i indefens.

En resum, No respires és una molt bona pel·lícula més propera al thriller tens que a un cinta de terror. La seva senzillesa i la seva efectivitat li donen un aire fresc que s’agraeix molt avui en dia.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda