Onward

A primer cop d’ull Onward podria semblar un producte menor de Pixar, més encara si tenim en compte que en pocs mesos l’estudi estrenarà l’esperada Soul, però ens trobem davant un sorprenent títol que té tots els ingredients clàssics dels títols Pixar i que no té res a envejar amb altres noms més coneguts i que han marcat la història de la companyia.

La màgia ha anat desapareixent d’un món que s’ha acostumat a la comoditat de les noves tecnologies. L’Ian i en Barley Lightfood són dos germans elfs que viuen amb la seva mare després que el seu pare morís d’una malaltia abans del naixement del més petit. Mentre en Barley és extravertit i aventurer, l’Ian és més tímid i insegur. Els dos germans comencen una intrèpida aventura quan descobreixen que el seu pare els va deixar un encanteri que el faria tornar a la vida durant un dia sencer.

Com acostuma a ser habitual en les produccions de Pixar, Onward busca transmetre emocions a través d’una història que pot semblar senzilla a primer cop d’ull però que va mostrant-se més complex i profunda com més penses en ella. Amagades darrere una aventura clàssica de recerca del tresor, trobem una història de maduració personal i acceptació de la pèrdua, una crítica subtil a l’acomodament de la societat i l’oblit de les arrels i una emotiva història familiar. Tot això camuflat en una història distreta i divertida que no arriba a les dues hores de duració.

No només la història està molt treballada a Onward, també els seus personatges. Siguin principals o secundaris, les personalitats dels protagonistes d’Onward està exquisidament desenvolupada, donant a cadascú d’ells una identitat pròpia, ben definida i brillantment desenvolupada. Onward és una història de personatges centrada en els seus dos protagonistes. Darrere d’uns personatges tan ben construïts trobem un repartiment de luxe que posa les veus. Tom Holland i Chris Pratt interpreten els dos germans, al seu costat trobem dues actrius de renom com Julia Louis-Dreyfus i Octavia Spencer.

A nivell visual, Onward no té res a envejar a la resta de produccions de Pixar. El disseny de personatges i d’escenaris té un to cartoon que li permet semblar una mica més senzill però que amaga tot de detalls que ens demostren que no és així. Pixar és sinònim de qualitat sense importar la rellevància  de la producció.

Onward és una de les sorpreses d’aquest 2020, oferint-nos una història tendre i commovedora que arriba al cor de l’espectador.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda