Orgullo + prejuicio + zombies

orgulloFa anys que els zombis van sortir de la seva zona de confort per infectar el món. Ja no n’hi havia prou amb còmics temàtics o pel·lícules de gènere, amb poc temps el fenomen zombi s’ha generalitzat. Ara els trobem a còmics de la Marvel compartint espai amb Vengadores, a videojocs de temàtica western o shooters, pel·lícules que aprofiten el moment de glòria dels no-morts per treure’n un rendiment i, com és el cas que ens ocupa, adaptacions de literatura clàssica afegint-hi zombis.

La pel·lícula neix com adaptació del llibre homònim del 2009 on Seth Grahame-Smith adapta el clàssic de Jane Austin però el situa en una Anglaterra assolada per un apocalipsi zombi. No he llegit el llibre però reconec que en un principi la idea em sembla força atractiva tot i que si el nivell és el mateix que la pel·lícula és una lectura que m’estalviaré. Com he dit fa un moment la idea em semblava interessant i els primers minuts de la peli fan bona pinta. L’amenaça zombi ha arrasat Anglaterra i els humans sobreviuen tancats a Londres amb un únic pont que els comunica amb l’exterior. Passats uns anys de pau algunes famílies nobles decideixen tornar a les seves llars fortificant-les per evitar atac aïllats però no són conscients que el pitjor atac està a punt d’arribar. Entre aquestes famílies es troben els Bennet, un matrimoni amb cinc filles expertes en arts marcials.

Un cop passats els primers minuts la pel·lícula es perd en una falta de concreció bastant evident. Li falta mala llet per ser una adaptació irreverent, li falta sang i fetge per destacar per sobre d’altres pel·lícules o li falta humor per ser entretinguda. En resum, no té res que la faci destacar o que convidi a recomanar-la. En el cas d’Orgullo+prejuicio+zombies la culpa d’aquesta falta total de personalitat és clarament del guió i la direcció, els actors fan més del necessari i semblen trobar-se prou còmodes en els seus papers, sobretot un Matt Smith que sembla sortit d’un capítol de Doctor Who i que és qui té més clar que ha acceptat aquest paper per divertir-se una estona.

En resum Orgullo+prejuicio+zombies passarà sense pena ni glòria per les pantallesi s’oblidarà igual de ràpid com va passar amb Abraham Lincoln: Vampire Hunter, un altre intent fallit portar el monstre de moda a un ambient diferent del seu.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda