0

Oscars 2016

Per si quatre dies després de la cerimònia encara us queden ganes de llegir alguna cosa sobre els Oscar, aquí us deixo la meva opinió.

rock1

Mirar els Oscar a casa és com una tradició. No és que m’importin gaire els premis o els premiats – de fet en els darrers anys m’acostumen a faltar la meitat de les nominades el dia de la gala – és un ritual que any rere any m’agrada mantenir. Primer era a casa amb uns amics, després amb la família i ara amb la companyia virtual de twitter i les xarxes socials. Com que els guanyadors/perdedors me la rebufen bastant el meu interès se centra en l’entreteniment de la gala, cosa que aquest any ha brillat per la seva absència.

Aquest era un any acompanyat per la polèmica de la no nominació de cap actor/actriu/director negre. Una polèmica bastant absurda si tenim en compte com va dir Whoopi Goldberg que tampoc no hi ha cap asiàtic i ningú s’ha queixat. Casualment (ja estava triat abans) l’encarregat de presentar la gala ha estat Chris Rock (actor/còmic negre) i era evident que alguna broma cauria sobre el tema. El problema és que Rock ha decidit centrar tota la gala en aquest tema utilitzant-lo fins a la sacietat en el monòleg inicial, en els muntatges sobre les pel·lícules i en uns gags que feien de tot menys gràcia.

rock4Recordo l’any d’Anne Hathaway i James Franco i pensar que no veuria mai una gala pitjor ni més avorrida però com que rectificar és de savis aquest honor recau ara sobre la 88 cerimònia d’entrega dels premis Oscar i, concretament, sobre el senyor Chris Rock. Un monòleg repetitiu centrat en el tema racial però sense ser ni divertit ni punyet, absència total d’un número musical, un gag amb unes venedores de galetes negres que no va entendre ni el mateix públic i un muntatge de vídeo afegint protagonistes negres que tot i estar ben fet seguia sense tenir gràcia.

Aquest any s’ha aconseguit que els agraïments, que són la part més pesada de la cerimònia, fossin més directes i ràpids i això s’ha d’agrair però el problema és que quan tornava a sortir Rock tot s’espatllava de nou. Poc podien fer els presentadors de les candidatures per aixecar el tema, només Sasha Baron Cohen i, sobretot, Louis C.K. van brillar. De fet la presentació al millor curt documental de Louis C.K. va ser el millor de tota la nit.

En definitiva, una de les pitjors gal·les que recordo amb un dels pitjors presentadors que recordo. Bé farien els organitzadors de veure les reaccions del públic a l’auditori davant les bromes de Chris Rock i comparar-les amb les reaccions davant les de Louis C.K., potser així poden agafar idees de cares a l’any que ve.

rock3

Si voleu veure les guanyadores podeu anar tranquil·lament al web els Oscar i allà els trobareu tots. Només dir-vos que a DiCaprio li va faltar fer una peineta a tots, que Mad Max és la guanyadora moral, que qui va votar la cançó guanyadora és sord i que de gran vull ser Fassender.

 

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *