Pacific Rim Uprising

L’any 2013 Guillermo del Toro va dirigir Pacific Rim, una entretinguda pel·lícula centrada en la lluita entre robots gegants anomenats Jaegers i monstres gegants anomenats Kaijus. No deixava de ser una pel·lícula d’encàrrec on del Toro es va limitar a reescriure part del guió i dirigir-la de forma correcta. La pel·lícula era entretinguda i poc més. Cinc anys més tard, Steven S. DeKnight ens porta una seqüela totalment innecessària i sense personalitat.

Deu anys després de la gran batalla que va tancar la bretxa que permetia l’entrada dels Kaijus la Terra s’enfronta a una nova amenaça. Una nova generació de pilots Jaeger s’haurà d’enfrontar a un nou perill.

El debut a la direcció cinematogràfica de DeKnight passarà sense pena ni glòria per les pantalles dels cinemes. La direcció és correcte però la pel·lícula fa aigües per tots costats i només encadena escenes d’acció protagonitzades per personatges sense carisma. Del càsting original només queden els secundaris i els recanvis pels papers protagonistes no arriben a la sola de la sabata als de la primera pel·lícula. Intentar substituir Idris Elba i Charlie Hunnam per John Boyega i Scott Eastwood és de riure.

És evident que Pacific Rim Uprising es tracta d’un intent d’esprémer la història dels Jaegers contra els Kaiju donant més valors a guanyar diners que en crear una història amb un mínim de qualitat. Amb una mica de treball i limitant a crear un entreteniment, Pacific Rim es podria convertir en una saga suficientment entretinguda com per anar traient entregues cada tres o quatre anys. Pacific Rim Uprising es basa en tòpics de tota la vida, des dels personatges més estereotipats que hem vist en anys fins a les situacions més típiques de les pel·lícules d’acció.

Scott Eastwood ha heretat l’expressivitat del seu pare però en una època on als herois d’acció se’ls demana alguna cosa més que posar cara de paio dur i John Boyega és directament un actor péssim.

Igual que va passar amb la saga Transformers els robots gegants semblen no tenir gaire sort al cinema. Espero que algú tingui dos dits de front més que Michael Bay i no ens torturi amb noves entregues a menys que no s’esforcin el suficient per a presentar un producte amb uns mínims de qualitat.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda