Parásitos

Acció, comèdia, drama, terror… Des de sempre hem classificat les pel·lícules per gèneres encara que a l’hora de la veritat tota pel·lícula acostuma a ser una barreja de diferents categories. Comèdia romàntica, thriller de terror, una combinació de gèneres que acostuma a funcionar amb unes regles molt marcades i que tothom té assimilades però molt poques són capaces d’anar de l’humor al terror passant pel thriller i la crítica social com ho ha fet Parásitos.

Parásitos va de menys a més però començant des d’un punt molt alt. El que comença com una comèdia familiar acaba derivant cap a un thriller de terror però sense oblidar una mordaç crítica a les diferències entre classes socials, un tema recurrent en el cinema de Bong Joon-ho que ja va tractar també a Snowpierce.

Boon Joon-ho triomfa allà on va amb aquesta curiosa, intel·ligent  i sorprenent pel·lícula. Guanyadora de la Palma d’Or a Cannes, premiada com a millor pel·lícula del Festival de cinema de Sidney i recentment considerada Millor pel·lícula estrangera als Globus d’Or, Parásitos té també tots els números per emportar-se el guardó a Millor pel·lícula de parla no anglesa dels premis Oscar.

A diferència d’altres propostes de cinema sud-coreà, Parásitos té un marcat estil occidental pel que fa a les actuacions, deixant de costat les sobreactuacions típiques del cinema oriental. Poques pel·lícules m’han aconseguit sorprendre i desorientar tant com ho ha fet Parásitos. No només la barreja de gèneres, que es fa d’una manera extremadament natural, sinó  també pels girs de guió, que tot i l’exageració són perfectament creïbles.

El millor que es pot fer és anar a veure-la sabent-ne el menys possible. Us asseguro que no podreu apartar la vista de la pantalla.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda