Pelis que m’han agradat aquest 2019

Igual que amb les sèries, també he fet un rànquing amb les pel·lícules que m’han fet gaudir més aquest 2019. Potser no són les millors o les més taquilleres però són les més m’han entretingut. Igual que amb les sèries no hi ha cap ordre amb l’excepció de Vengadores: Infinity war que és la millor de totes.

Vengadores: Endgame (27 abril del 2019) – enllaç al post
Punt i final a una saga de 10 anys. Marvel ha revolucionat el cinema de superherois traslladant al cinema les aventures que havíem viscut només en paper. Una meravella de principi a final.

Nación Salvaje (29 març del 2019) – enllaç al post
Abans que tothom conegués Sam Levinson per Euphoria va fer aquesta brutal crítica a la societat i al sistema moral americà. Una reinvenció de la història de les bruixes de Salem.

John Wick 3 (31 maig del 2019) – enllaç al post
Keanu Reeves es torna a posar a la pell d’en John Wick en una trepidant proposta plena d’acció espectacular i coreografies brillants.

The dead don’t die (28 juny del 2019) – enllaç al post
No serà la millor pel·lícula de Jim Jarmush però m’encanta el seu humor negre i esbojarrat. Brillant la química entre Bill Murray i Adam Driver tot i la seva expressa inexpressivitat.

One Cut of the dead (19 setembre del 2019) – enllaç al post
Una declaració d’amor al cinema de sèrie B i als zombies. Dins la seva simplicitat trobem un excel·lent treball. Divertida i sorprenent.

Érase una vez en… Hollywood (15 agost del 2019) – enllaç al post
Últimament tenia una relació d’amor/odi amb Quentin Tarantino però Érase una vez en… Hollywood m’ha fet recuperar la fe en el director. Una carta d’amor al cinema amb dos actors brillants.

Joker (4 octubre del 2019) – enllaç al post
Estava convençut que Leonardo DiCaprio guanyaria tots els premis a millor actor fins que vaig veure Joaquin Phoenix. Dura i pertorbadora visió del naixement d’un personatge icònic.

La perfección (Netflix) – enllaç al post
Poques pel·lícules han aconseguit sorprendre’m aquest any i aquesta és una d’elles. El dubte sobre què és real i què no del que estàs veient atrapa des del primer minut. Allison Williams està espectacular.

Historia de un matrimonio (Netflix) – enllaç al post
Una de les últimes pel·lícules que he afegit aquest any a la llista. Dura crónica d’un divorci amb uns expectaculars Adam Driver i Scarlett Johansson.

No vull tancar aquest any sense mencionar Green Book, Spiderman. Far from home i Star Wars. L’ascens de Skywalker.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda