0

Personal shopper

Poques estrelles juvenils aconsegueixen treure’s de sobre el paper amb el qual es van donar a conèixer, Kristen Stewart sembla decidida a aconseguir-ho. L’actriu no para d’acceptar papers molt allunyats de la saga vampírica i amb apostes arriscades allunyades de les grans superproduccions. Ningú li traurà la cara de pal ni la poca expressivitat però, com a mínim, no s’acomoda en els llorers de la fama.

Personal Shopper és una aposta arriscada i molt personal del director francès Olivier Assayas que barreja la quotidianitat amb el fantàstic d’una manera natural i orgànica. La Maureen (Kirsten Stewat) és una jove americana que treballa a París de personal shopper d’una celebritat. A les seves estones lliures intenta contactar amb el seu germà mort.

Director i actriu ja havien coincidit a Viaje a Sils Maria i Oliver Assayas va escriure el paper protagonista de Personal Shopper amb Stewart en ment. La confiança de l’actriu en el director és cega i s’entrega en cos i ànima a la pel·lícula. Kirsten Stewart no serà de les millors actrius del món però clava el paper d’aquesta personal proposta.

Oliver Assayas va guanyar el premi a Millor director en el festival de Cannes 2016 i és un premi totalment merescut. El punt més fort de la pel·lícula és la seva realització. Amb una naturalitat excepcional, Assayas marca el ritme necessari per a cada escena i tensa o allibera l’espectador segons ho cregui necessari. Amb molt poc el director és capaç de fer sentir molt.

A diferència de la direcció, el guió és on la pel·lícula és més irregular. L’originalitat pel que destaca és també el que fa que el guió no se centri en cap història en concret ni aprofundeixi prou per situar a l’espectador. Ens trobem davant d’una història de fantasmes? Un thriller? Una pel·lícula de descoberta personal? Personal Shopper és tot això però no és res en concret. De fet en un punt de la pel·lícula és molt fàcil perdre’s i no saber què està passant.

Personal Shopper és una pel·lícula difícil de recomanar. Les sensacions que transmet són molt espectaculars igual que la direcció, fotografia i interpretació però pot no ser apta per tots els públics. És d’aquelles pel·lícules on passen moltes coses sense passar res en concret i això no agrada a tothom. Sigui el que sigui el que busqueu a Personal Shopper, el millor que podeu fer si us decidiu a veure-la és fer-ho amb el mínim d’informació possible (sense tenir en compte aquest post).

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *