Pesadillas

pesadillasUs seré molt sincer, desconeixia totalment l’existència de la saga de llibres Goosebumps (Pesadillas en castellà, Pànic en català) i no us podeu imaginar la meva sorpresa en descobrir que es tracta d’una sèrie de més de 60 llibres que porta venuts més de 350 milions de llibres arreu del món. Un èxit de vendes i públic que tard o d’hora tenia d’arribar als cinemes -de fet a finals dels 90, Tim Burton en va preparar una adaptació que mai es va acabar rodant.

En una època saturada de pel·lícules d’aventures per adolescents i de films d’animació pels  més petits queda una franja d’edat que estava orfe de pel·lícules. Parlo d’aquells que són massa grans per les aventures d’un dinosaure i el seu amic nen però que tampoc són prou grans per a seguir un grup d’adolescents en un futur postapocalíptic ple de trampes mortals. Aquest públic és el mateix que érem nosaltres fa uns (quants) anys i anàvem al cine a veure E.T., Els Goonies o La història interminable, un cinema d’aventures sense una lluita constant per la supervivència o amb un amor idealitzat entre els seus protagonistes. Una pel·lícula d’aventures senzilla i entretinguda.

Pesadillas no és un film perfecte però si una bona manera de passar una bona estona. La pel·lícula té tots els ingredients del cinema d’aventures: el noi jove protagonista, la noia bonica i atrevida, el company bromista i el professor estrambòtic que s’han d’enfrontar a una situació fora del comú que els suposa un gran repte.

pesadillas2

Pel que he llegit sobre l’estil de R.L. Stine la pel·lícula manté bastant la idea dels seus llibres. Una aventura terrorífica amb tocs d’humor on els protagonistes han d’enfrontar-se a un repte sense que aquest suposi un trauma per la seva vida i amb un gir sorprenent a la trama. Lluny de limitar-se a adaptar un dels llibres, els creadors fan un bon homenatge a la sèrie. Només al final la pel·lícula es veu una mica sobrepassada i decideix acabar d’una manera precipitada i maldestre.

L’ombra de Jumanji és molt llarga i les comparacions són inevitables i totalment justificades. Les dues parteixen de la mateixa base i les dues compleixen perfectament. Si us va agradar la cinta d’aventures amb Robin Williams i Kirsten Dunst, la protagonitzada per Jack Black no us decebrà.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda