Peter y el dragón

pete_posterL’any 1977, Disney estrenava Pedro y el Dragon Elliot, una pel·lícula infantil que barrejava imatge real amb dibuixos animats. Amb un to clarament infantil i servint-se de musicals la pel·lícula explica l’amistat d’un nen amb un simpàtic drac. 39 anys més tard, Disney recupera la idea per portar-nos un magnífic conte per petits i grans.

Després d’un accident de cotxe el petit Pete (Oakes Fegley) de cinc anys, es queda sol i perdut en un immens bosc. Un gran drac verd que viu amagat l’ajuda a sobreviure. La vida d’en Pete i l’Elliot – el drac – és molt tranquil·la fins que els habitants d’un poble proper descobreixen la seva existència.

Com he dit a l’inici Peter y el Dragón és un conte. Un gran conte sobre l’amistat, la comprensió i l’amor. Un fantàstic conte pels petits però també per tots aquells adults que mantenen el seu nen interior. Aquell nen al qual li agraden les aventures fantàstiques i meravelloses sobre criatures magnífiques que omplen la nostra imaginació.

La història de Peter y el Dragón no és original, de fet l’hem vist en múltiples ocasions però t’enganxa de tal manera que et fa mirar-la amb uns ulls nous. Saps què passarà i com passarà però si et deixes portar i la mires amb ulls de nen et trobaràs davant d’una gran aventura. Peter y el Dragón ens explica una gran història per demostrar que l’amistat i l’amor no entenen de diferències, una lliçó que cal remarcar molt avui en dia. La por al que desconeixem i la necessitat d’entendre abans de jutjar també formen part de la història de Peter y el Dragón.

peter2

Potser és menys sorprenent i original que la del 1977 però, aquesta Peter y el Dragón no pretén ser un remake o competir amb l’anterior, és una nova manera d’explicar un vell conte.

En la part tècnica, Peter y el Dragón també aprova amb nota. La recreació del drac està molt reeixida i la seva interacció amb l’entorn i amb els actors reals resulta molt creïble i ben integrada. També els actors ens ajuden a entrar en aquesta història fantàstica. Robert Redford, Jessica Chastain i Karl Urban fan un paper de suport als veritables protagonistes que són Oona Laurence i Oakes Fegley. Els dos petits protagonistes de la pel·lícula mantenen una bona química entre ells i també amb les seves reaccions amb l’Elliot i, al contrari del que acostuma a succeir amb els actors infantils, no semblen sobreactuats o forçats.

petes4En definitiva, si us agrada deixar-vos portar per una història plena d’imaginació i fantasia no dubteu a donar-li una oportunitat a Peter y el Dragón. No serà la més original o sorprenent però si aquella que us tornarà als contes que llegíeu quan éreu petits i ara o d’aquí a un temps llegireu als vostres fills.

 

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda