Proyecto Rampage

La nostàlgia ven. Fa temps que vivim en una societat que s’ha bolcat de forma massiva cap a una glorificació dels 80 ja sigui en forma de remakes de pel·lícules de l’època o versions noves de consoles antigues. Per aquest motiu el cinema, la literatura i la televisió busquen qualsevol material que es pugui considerar de culte i el porten a l’actualitat. Això es pot fer de dues maneres, de forma magistral com ha fet Steven Spielberg amb Ready Player One o amb un desastre com és Proyecto Rampage.

En George és l’únic goril·la albí del planeta i viu en una reserva natural a càrrec d’en Davis Okoye (Dwayne Johnson) que el va rescatar d’uns furtius de petit. Una nit un estrany objecte cau del cel i en George comença a créixer de forma desmesurada.

Els que sou lectors habituals del blog m’haureu sentit a parlar sovint de The Asylum, la productora de serie Z responsable de pel·lícules com Mega Piranha, Mega Shark vs Giant Octopus o, més recentment famosos per la saga Sharknado, doncs Proyecto Rampage és la versió amb més pressupost i amb actors famosos d’una pel·lícula de The Asylum. La principal (i única) diferència és que The Asylum són perfectament conscients de quin és el nivell del seu producte i Warner Bros no. El resultat és un despropòsit farcit de diàlegs incoherents, sobreactuacions i una falta total de guió que es ven com futur referent de l’entreteniment.

Actualment Dwayne Johnson és considerat un dels actors més influents de la indústria i sembla que tot el que toca es converteix en or. Però també existeix l’or fals i Proyecto Rampage ho és. Les xifres semblen confirmar la bona de mà l’actor per escollir i tirar endavant projectes però seria enganyar-nos a nosaltres mateixos si basem l’opinió sobre una pel·lícula basant-nos en la recaptació. Proyecto Rampage és una relliscada en la trajectòria de l’actor. No per les xifres que són magnífiques si no pel fet que no funciona com a entreteniment i, això amics, és el que sempre ven Dwayne Johnson. San Andreas o Jumanji juguen a la mateixa lliga però a diferència de Proyecto Rampage aquelles si que van aconseguir convertir-se en un blockbuster entretingut.

Pot semblar que apunto directament a l’actor com a màxim responsable del fracàs però no és així. Dwayne Johnson fa el mateix que porta fent tota la seva carrera cinematogràfica i que sempre li ha funcionat. Si Proyecto Rampage no funciona és per culpa de la falta d’humilitat buscant un guió divertit i entretingut que aguanti la pel·lícula i no basar-ho tot en una estrella famosa, uns efectes especials de bon nivell i la nostàlgia cap a un videojoc dels anys vuitanta que la majoria ni tan sols coneix.

Malauradament com que les xifres són espectaculars no passarà gaire temps sense que tinguem notícies d’una segona part, només espero que algú tingui una mica de seny i sàpiga dir que tampoc cal.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda