Requisitos para ser una persona normal

requisitosEn el seu debut com a directora (ja s’havia posat darrere la càmera en alguns curtmetratges) Leticia Dolera ens presenta una comèdia amb tocs dramàtics senzilla basada en una pregunta molt complicada: què és ser una persona normal.

Maria de las Montañas (Leticia Dolera) és una noia de trenta anys sense feina, aficions ni vida sentimental. Cansada de ser tractada com una pària de la societat decideix convertir-se en una persona normal. Mentre intenta convertir-se en algú diferent de qui ella és, coneix en Borja (Manuel Burque), un noi que tampoc acaba d’encaixar en els estàndards de la societat.

Per la seva estrena Leticia Dolera s’arrisca en les formes més que en el contingut. Ens trobem davant la història de noia que vol encaixar, canvia la seva manera de ser, coneix noi guapo però al final s’adona que a qui realment vol és el seu amic de tota la vida. Un argument clàssic que no destacaria si no fos pel tractament formal que li atorga Dolera i per la tendresa i naturalitat que respira.

Requisitos para ser una persona normal no és d’aquelles comèdies on el públic riu a riallada plena però si d’aquelles que et manté amb un somriure durant tota la projecció. La pel·lícula tampoc es recrea en l’apartat dramàtic però sí el manté tota l’estona com a rerefons del caràcter de la protagonista. Lluny de jugar amb els sentiments de l’espectador de manera descarada se’ns presenta d’una manera molt subtil que queda perfectament integrat en la trama.

requisitos2

No voldria acabar sense destacar la química entre els dos protagonistes. Leticia Dolera respira naturalitat i tendresa per tots costats i el mateix podem dir de Manuel Burque, el seu company de repartiment que és la gran sorpresa de la pel·lícula. La connexió entre els dos és immediata i molt efectiva en pantalla.

Requisitos para ser una persona normal respira aquell aire de cinema independent i fresc que tots animem i lloem si ve de terres americanes o angleses però deixem més de costat si està feta per gent de casa nostra. Potser ens ho hauríem de fer mirar una mica.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda