Resum dels Globus d’Or 2014

Com cada any la premsa estrangera ha donat els seus premis al cinema i la televisió, els Globus d’Or (els premis no els de la Jennifer Lopez que semblaven apunt de saltar). En una gala més relaxada que la dels Oscars (això no s’havia dit mai) on Tina Fey i Amy Poehler van dirigir una gala entretinguda, divertida i on va rebre més o menys tothom (brutal linici amb referències a Bill Cosby i Corea del Nord).

Per si no us va quedar fins a les tantes de la matinada amb el so en versió original del Plus per no sentir els comentaris o no he llegit cap de les múltiples entrades que des de primera hora del matí corren per tots els webs i blogs de cinema us deixo un petit resum dels premiats.

Cinema

cinema_gloden

Millor pel·lícula dramàtica: Boyhood que es va imposar a dos altres de les preferides, The imitation game i La teoria del todo.

Millor pel·lícula comèdia o musical: Per sorpresa El gran hotel Budapest va superar l’aclamada Birdman o (La inesperada virtud de la ignorancia)

Millor pel·lícula d’animació: Com ensinistrar el teu drac 2 supera a La lego película o Big Hero 6.

Millor director en pel·lícula: Richard Linklater per Boyhood.

Millor actor en pel·lícula dramàtica: Eddie Redmayne s’emporta el premi per la seva interpretació de Stephen Hawking

Millor actor en pel·lícula musical o comèdia: Michael Keaton obté el premi per Birdman. Premi molt merescut segons la majoria de públic.

Millor actriu en pel·lícula dramàtica: Juliane Moore per Siempre Alice. Nominada per drama i comèdia semblava clar que la Moore s’emportaria un dels dos premis.

Millor actriu en pel·lícula comèdia o musical: Amy Adams per Big Eyes.  Encara que la darrera peli de Tim Burton ha passat sense pena ni glòria Amy Adams obté el reconeixement.

Millor actor de repartiment en pel·lícula: J.K. Simmons guanya interpretant un exigent professor a Whiplash

Millor actriu de repartiment en pel·lícula: Patricia Arquette per l’experiment  de Linklater, Boyhood.

Televisió

tv_golden

Millor sèrie dramàtica: The Affair, la nova sèrie de Showtime passa per davant a sèries més consolidades com Game of Thrones, The good wife o Downton Abbey.

Millor sèrie musical o comèdia: Transparent, una altra novetat, aquesta d’Amazon.

Millor mini-serie o pel·lícula per televisió: L’excel·lent Fargo s’emporta el premi que molts donaven a True detective

Millor actor en sèrie dramàtica: Kevin Spacey guanya pel seu imponent Francis Underwood de House of Cards

Millor actriu en sèrie dramàtica: Ruth Wilson per The Affair

Millor actor en sèrie comèdia o musical: Jeffrey Tambor per Transparent.

Millor actriu per sèrie comèdia o musical: Gina Rodriguez per Jane The virgin.

Millor actor  per mini-serie o pel·lícula per televisió: L’inquietant personatge de Billy Bob Thorton a Fargo es mereix molt el premi

Millor actriu per mini-serie o pel·lícula per televisió: Maggie Gyllenhall per The Honourable Woman

En resum, en televisió The Affair i Fargo es poden considerar les guanyadores de l’any i True detective una de les perdedores, en cinema Boyhood s’imposa a altres candidates interessants. Ara toca espera els Oscars que sempre porten sorpreses.

 

 

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda