Rey Arturo. La leyenda de excalibur

L’any 2009, Guy Ritchie va reinventar la figura d’en Sherlock Holmes. Va ser una jugada arriscada que va tenir prou èxit de crítica i públic. Vuit anys més tard és la figura del Rei Artur la que entra a l’univers Ritchie.

Igual que va fer amb Sherlock, Ritchie crea un univers propi basat en la llegenda del Rei Artur però reinventada amb el seu imaginari propi. Mantenim noms coneguts, l’espasa i la pedra però poca cosa més, la resta és collita Ritchie i es nota. L’Artur interpretat per Charlie Hunnam s’assembla més a un hooligan de bar de Lock & Stock o Snatch. Cerdos y diamantes que un futur rei, el ritme i muntatge de la pel·lícula s’allunya de l’èpica habitual de les pel·lícules de cavalleria i molt sovint ens acostem més a El Senyor dels Anells que a Camelot, però Guy Ritchie té el crèdit per fer això i més.

Cada director té els seus tics, les seves manies i la seva manera de fer les coses i, Rey Arturo. La leyenda de Excalibur és Guy Ritchie de cap a peus. Deixant de banda l’imaginari i la reinvenció del personatge, el director anglès explota tots els seus trucs clàssics i característics del seu cinema. Converses ràpides, narratives trencades, escenes que s’expliquen visualment mentre el protagonista les va narrant i un llarg etcètera de tècniques que agraden als que som fans del director i el converteixen en insofrible per la resta.

La pel·lícula és gamberra i atrevida; el millor que es pot fer és veure-la sense cap tipus de prejudici, convençut que només vas a passar una bona estona. Mentre que interpretativament, Rey Arturo. La leyenda de Excalibur és justeta, visualment és un espectacle. Els efectes especials reforcen la narrativa de Ritchie i converteixen la pel·lícula en un entreteniment més que digne. També és cert que en alguns moments, Ritchie estira la corda de la “credibilitat” fins al límit. Cada vegada que Artur lluita amb Excalibur o al combat final amb Vortigen (Jude Law) has de fer un esforç extra per no esclatar a riure.

No vull negar que les expectatives que tenia han ajudat molt a la pel·lícula. Vaig començar la pel·lícula esperant el pitjor i sense cap mena d’esperança que m’agradés i la vaig acabar havent passat una bona estona. Rey Arturo. La leyenda de excalibur està lluny del millor Guy Ritchie però pot arribar a fer-vos passar una bona estona.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda