Riddick

riddickL’esperava amb moltes ganes i puc dir que no m’ha decebut. Per ser més precisos no m’ha decebut com la segona part però tampoc m’ha agradat com la primera. Riddick torna als orígens amb una mica més de pressupost i deixa enrere òperes espacials grandiloqüents. Tornem a tenir el Riddick salvatge, caçador i sense manies que ens va encantar a Pitch Black. I és que en certa manera podem estar parlant d’un remake encobert d’aquest inici. Riddick és Pitch Black amb més calers i més experiència. I aquest és un dels problemes que té la pel·lícula, la sensació constant de déjà-vu. 

Traït pels necromongers en Riddick (Vin Diesel) és abandonat en un planeta hostil. L’aparició d’una nau de mercenaris es converteix en l’única possibilitat d’escapar.

Riddick es pot dividir en tres parts diferents. Una primera on l’argument principal és la supervivència i on veiem el Riddick més salvatge, una segona on el més important és l’acció i on s’enfronta a l’equip de mercenaris al més pur estil John Rambo i la part final que és la que més recorda a Pitch Black i on Riddick i l’equip s’enfronten a l’amenaça que viu al planeta. Seguint aquest esquema la primera part és el millor del film, uns 20 minuts sense quasi diàleg on Richard B. Riddick recupera els seus instints animals i ens mostra que és capaç de sobreviure i adaptar-se a qualsevol medi, la segona part barreja l’acció amb el retorn del caràcter xulesc i bocamoll del Riddick de la primera part (impressionant el desenllaç de la relació amb el personatge de Jordi Mollà) i tot i ser una mica irregular segueix aguantant el nivell. És al desenllaç on tot es torna una mica confús i precipitat. Ja havíem vist unes hordes de monstres assassins a Pitch Black i aquí veiem el mateix però amb molta menys intensitat. La sensació és que han volgut fer un homenatge i els ha quedat petit.

riddick2

El protagonista absolut és Vin Diesel però en aquesta tercera (quarta si sumem el curt d’animació) ens trobem amb un Jordi Mollà capaç de fer ombra al protagonista. El seu personatge poca-vergonya i sense escrúpols aconsegueix convertir-se en un dolent molt apreciat tot i que ja veus a venir que no tindrà un final feliç.

kateeRiddick és un film per fans amb constants referencies (algunes explicades però d’altres no) als altres films de la saga. A més es permet un petit detall cap als més fans de la ciència-ficció regalant una fugaç visió dels pits de la Katee Sackhoff que a la sessió on vaig anar va aixecar un “oooohh” en alguns dels assistents.

Si tot va bé Riddick es pot convertir en el nou inici de la saga cosa que espero sigui veritat, tinc moltes ganes de veure el guerrer furià en acció de nou.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda