Rogue One: A Star Wars Story – sense spoilers

rogueQuan Disney va adquirir els drets de Star Wars, va posar en marxa tota la seva maquinaria per treure rendiment a la milionària operació. Ben aviat es va anunciar una nova trilogia formada pels episodis VII, VIII i IX, cosa que tots els fans esperàvem des de feia anys però la sorpresa va venir quan també es van anunciar una sèrie de spin-off que ampliarien l’univers amb històries alternatives.
Aquesta notícia va fer saltar totes les alarmes entre els seguidors. Buscava Disney esprémer al màxim la gallina dels ous d’or sense preocupar-se de la qualitat o ens oferiria un producte digne de la marca Star Wars?

La història de com els rebels aconseguien els planells de l’Estrella de la Mort va ser l’escollida per ser la primera d’aquestes pel·lícules independents i així va nèixer Rogue One: a Star Wars Story. Els primers tràilers deixaven entreveure bones intencions però l’experiència dels episodis I, II i III ens havien tornat desconfiats. Vista Rogue One cal dir que compleix totes (i supera) les expectatives que teníem i ens fa pensar que si Disney és capaç de mantenir aquest nivell qualitatiu ens trobem davant d’un univers de possibilitats.

rogue3

Situada entre els episodis III i IV, Rogue One ens explica la història del grup de rebels que aconsegueix robar els planells de l’Estrella de la Mort que permetrà a en Luke Skywalker destruir-la a l’episodi IV.
Si George Lucas es va voler centrar en les Guerres Clon i la transformació d’Anakin Skywalker a Darth Vader, la pel·lícula de Gareth Edwards se situa en un període poc tractat en el cinema de Star Wars, el paper de la rebel·lió després de l’alçament de l’Imperi i la desaparició dels Jedi.

Les diferències entre les pel·lícules de Lucas i l’aposta de Edwards són infinites i només diré que una encaixa perfectament dins l’univers Star Wars, les altres tres s’haurien d’eliminar de l’existència.

rogue5

Rogue One: a Star Wars story s’ambienta perfectament dins l’univers Star Wars i ens ofereix constants vincles entre aquesta història i l’argument principal. Algunes d’elles són lleugerament forçades com l’encreuament amb alguns personatges de la saga original, d’altres molt subtils i amagades entre diàlegs i comentaris però és evident que el principal nexe d’unió és l’aparició de dos personatges destacats. Per una banda tenim Darth Vader que aquí es limita a un paper secundari i, en un parell d’ocasions força retallable i l’altre és l’aparició virtual del Grand Moff Tarkin. Parlar de l’Estrella de la Mort és parlar del personatge interpretat per el ja desaparegut Peter Crushing i la seva presència era indispensable. La brutal recreació en CGI que s’aconsegueix, ens fa veure l’actor interpretant el paper. No són les dues úniques aparicions estel·lars però m’he obligat a mi mateix a no fer spoilers.

La pel·lícula de Gareth Edwards aconsegueix la barreja justa d’humor, acció i èpica per convertir-se en una de les millors pel·lícules de l’univers Star Wars. Els personatges interpretats per Felicity Jones, Diego Luna o Madds Mikkelsen ja han passat a formar part de l’imaginari col·lectiu dels fans de la saga, igual que una de les grans sorpreses de la pel·lícula, l’androide K2-SO a qui Alan Tudyk posa veu.

rogue4

Ser una història auto conclusiva també fa que la pel·lícula vagi directe al gra i tingui un ritme àgil i dinàmic que fa passar en un moment les dues hores i quart de metratge. També és capaç d’emocionar tot i que el desenllaç arriba a ser bastant previsible.

Rogue One: a Star Wars story és una peça excel·lent dins l’univers Star Wars i funciona perfectament com a pel·lícula independent. Si Disney segueix amb aquest nivell podem tenir un univers ple de possibilitats per explorar.

Us deixo amb l’enllaç a la vídeo-crítica feta al canal de youtube del blog.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda