Room (La habitación)

roomEn Jack té cinc anys i sempre ha viscut amb la seva mare a l’habitació. L’únic contacte amb l’exterior és un ull de bou i la televisió. Per en Jack el món és l’habitació. Aquest és el punt de partida de Room, una meravellosa i inquietant pel·lícula que és millor veure sense gaires inputs externs.

Escriure sobre Room és complicat. Vull presentar-la perquè és d’aquelles pelis que pot passar desapercebuda i que val la pena reivindicar, però no vull explicar molt sobre ella per no espatllar-la.

Room és inquietant i pertorbadora, no pel que veus si no pel que representa el que veus. Tot el que passa a Room et fa pensar i et remou per dins però també et manté enganxat a la pantalla.

A Room cal destacar les interpretacions dels dos protagonistes. Per una banda tenim Brie Larson que interpreta la mare fent gala d’unes grans aptituds pel drama però sobretot, per part de Jacob Tremlay, un jove actor de nou anys que et deixa totalment tocat amb la seva interpretació d’en Jack.

Es pot dir que l’argument de Room no és el més original del món però sí que ho és la manera com s’explica. Room ens explica des de dins el que acostumem a veure des de fora en aquest tipus de pel·lícules. Aquí anem més enllà del que estem acostumats i veiem el que no acostumem a veure, el després.

Sense ser psicòleg ni res semblant crec que Room és un excel·lent retrat d’una situació que pocs podem imaginar. La pel·lícula explora com veiem el món en funció de quina és la nostra realitat i de com ens adaptem quan el nostre entorn canvia.

Room és d’aquelles pel·lícules que caldria veure i que caldria ensenyar a les escoles (a partir de certa edat) per fer consciència de què pot passar al món real.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda