Sant Martí

santmartiSi fer una pel·lícula normal és arriscat, fer-ne una amb un pressupost mínim és una heroïcitat. Però això no ha tirat enrere l’Albert València i en David ‘Callahan’ Ruiz i cada cop queda menys per veure Sant Martí a la gran pantalla.

Els dos ja van treballar junts a Festí de sang, un projecte comú que va començar com un curtmetratge però que la insensatesa dels dos amics va convertir en un llargmetratge d’una hora de duració i amb pressupost zero (suposo que algunes canyes als amics, companys i col·laboradors van caure). Festí de sang es pot veure al canal Dailymotion d’en David Ruiz i allà podreu veure clarament l’estil i els referents cinematogràfics que han unit els dos cineastes.

La trajectòria en curtmetratges dels dos directors/guionistes/actors i Festí de sang són la base que els ha portat a tirar endavant un projecte més gran i més ambiciós: Sant Martí. Ja no es tracta d’un curtmetratge que passa a llargmetratge per l’entusiasme de dos amants del cinema, és un llargmetratge d’origen i, com és evident, amb un procés d’elaboració més lent i més elaborat que segur ha portat més d’un maldecap als dos directors. Els anys de picar pedra els ha portat fins a Sant Martí i vist el tràiler podem començar a imaginar que el treball patit haurà valgut la pena.

Dos amics (Guillem Fernández-Valls i David Estany) van camí d’un festival de rock. Pel camí recullen a dues noies (Anna Ferran i Olga Bernardo) que també van cap allà. Abans d’arribar al lloc pateixen una avaria i s’han de refugiar al poble de Sant Martí. Un cop allà començarà el malson.

L’argument situa Sant Martí com un homenatge als slashers clàssics, des de la Matanza de Texas a Las colinas tienen ojos i tot barrejat amb un sentit de l’humor negre i àcid que caracteritza la trajectòria en curtmetratges dels dos directors.

Sant Martí s’ha tirat endavant gràcies a les ajudes públiques, col·laboradors, petites productores, patrocinadors i una campanya de crowfunding però sobretot, per l’amor al cinema i la voluntat de tirar-lo endavant dels seus dos responsables, l’Albert València i en David ‘Callahan’ Ruiz.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda