Segon origen

segon_llibreNo recordo quina edat tenia quan vaig llegir El mecanoscrit del segon origen, de fet amb prou feines recordo què passava al llibre però si recordo les sensacions que em va deixar. Una barreja d’emocions que em van deixar un bon record, tot el contrari del que em passarà amb l’adaptació al cinema.

Segon origen (es veu que mecanoscrit és una paraula complicada per posar-la al títol) ja no va arrencar amb bon peu, Bigas Luna l’agafa com a projecte personal l’any 2009 però la seva mort n’enredereix la producció que no comença fins a l’any 2014 i de la mà de l’escriptor, productor i director Carles Porta.

Basada en la novel·la de Manuel de Pedrolo, Segon origen agafa la història del llibre però intenta afegir-hi una mica més d’acció per adaptar-la al llenguatge cinematogràfic. Dic intenta perquè no acaba d’aconseguir-ho. Segon origen es fa llarga i, massa sovint, pesada. El poc ritme de la pel·lícula es comença a notar al cap de poc, passen moltes coses però d’una manera tan impersonal que és com si no passés res. A Segon origen li falta personalitat i caràcter.

Un dels altres problemes de la pel·lícula són els protagonistes. Si heu vist la pel·lícula doblada al català potser podeu pensar que parlo de la poca vocalització dels actors però no és el cas. En alguns moments costa d’entendre el que diuen però el principal problema és la falta de química entre els dos. L’Alba i en Dídac, els dos protagonistes, estableixen una relació que es fa molt poc creïble en pantalla.

segon3

El punt més positiu de Segon origen són els efectes especials que simulen una Barcelona en ruïnes però que no aconsegueixen dissimular les mancances de la pel·lícula.

En definitiva, el pitjor de Segon orígen és la indiferència que provoquen la seva història i els seus protagonistes.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda