0

Shame

shameTinc molt clar que el meu problema amb aquesta peli és que no l’he entès. No li he trobat el motiu, la necessitat ni res de res. Reconec que és un exercici fotogràfic i interpretatiu acollonant però la resta m’ha deixat totalment indiferent.

Steve McQueen dirigeix un drama sobre un seductor novaiorquès (Michael Fassbender, a qui veiem més vegades la polla del que és recomanable) incapaç de controlar la seva vida sexual. L’aparició de la seva germana (Carey Mulligan, que es deixa veure com sa mare la va portar al món) i la relació que estableix aquesta amb el seu supervisor el portaran cap a un espiral destructiu que el converteixen en un ser insensible obsessionat amb el sexe.

Com ja he dit a l’entrada tècnicament la peli és més que correcte i les interpretacions de Michael Fassbender i Carey Mulligan són extraordinàries però la resta m’ha recordat més a un experiment audiovisual que una pel·lícula de cinema. L’argument està plantejat de tal manera que és molt complicat simpatitzar amb el protagonista i això fa que miris la peli des d’una distància que impedeix tenir cap mena de sentiment cap a ella. Des del primer moment ens trobem perdut al mig d’un fragment de la vida d’un personatge que no coneixem i que no aconseguim conèixer mai.

shame_poster

En definitiva, un bon exercici tècnic i visual però fred i llunyà però com ja he deixat clar al principi crec que el problema és més meu que de la pel·lícula. No vull deixar de mencionar tot el rebombori que es va crear sobre l’ús del sexe a la pel·lícula, és cert que és un dels eixos del film però les escenes més explicites són aquelles no que inclouen l’acte sexual i que són tractades amb tota naturalitat (potser alguna vegada una mica innecessàries) mentre que les escenes sexuals no es diferencien gens de qualsevol que es pugui veure a qualsevol altre peli.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *