Sicario

sicarioIgual que el 99% de les coses, el cinema és totalment subjectiu, el que pot encantar a uns, pots decebre totalment a d’altres. En el meu cas això és el que ha passat amb Sicario. Havia llegit crítiques molt positives i en tenia moltes ganes però a l’hora de la veritat Sicaro m’ha decepcionant totalment.

No he vist Enemy ni Prisioners cosa que em fa totalment aliè a l’estil d’en Denis Villeneuve però l’he trobat un director d’alts i baixos. Capaç de crear moments increïbles de tensió també aconsegueix avorrir mortalment amb plans innecessaris i inacabables.

Sicario retrata d’una forma directa i cruel la realitat de la frontera d’Estats Units amb Mèxic. Un territori on la justícia no existeix i són els senyors de la droga els que imposen la seva llei. Emily Blunt interpreta una agent del FBI que es veu arrossegada a una espiral d’operacions clandestines portades a terme per un “consultor extern” (un excel·lent Benicio del Toro) i un estrambòtic agent de la CIA (Josh Brolin).

La pel·lícula ens vol explicar la història des de la mirada de l’agent Macer (Blunt), enganyant a l’espectador igual que enganyen a la protagonista. El que sembla una rocambolesca trama acaba amb una solució senzilla. El que sembla una missió per impartir justícia acaba resultant una simple venjança. Aquestes petites trampes són part del que em van tirar enrere amb la pel·lícula. Mentre en alguns moments és senzilla i funciona correctament en d’altres es torna massa pretensiosa.

sicario3

Si per una cosa destaca la pel·lícula és per les actuacions dels seus protagonistes. Blunt, Del Toro i Brolin claven els seus papers i transmeten una força increïble en pantalla. Llàstima que la resta no els acompanyi. Sicario té un parell de moments realment intensos. El descobriment dels cadàvers a l’inici de la peli o l’atac al convoy a la sortida de la frontera són escenes que fan aguantar la respiració fins que acaben però d’altres t’obliguen a fer un esforç per no dormir. Tampoc entenc la mania de rodar les escenes nocturnes utilitzant càmera de visió nocturna. No portem prous anys fent-la servir com per saber que no es veu res? I per si no fos suficient resulta que podem barrejar-la amb imatges amb càmera d’infrarojos… No volies caldo? Doncs dues tasses.

Mentre per alguns està entre les candidates a peli de l’any per mi ens trobem davant d’un altre bluf creat pel hype però com he dit al principi cal recordar que el cinema és totalment subjectiu.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda