Sitges 2015 – Absolutely anything

ab_posterA vegades el que sembla una gran combinació acaba amb un resultat normal, lluny de les expectatives creades. Unir la direcció de Terry Jones amb l’actuació de Simon Pegg semblava una aposta segura, amb l’ex Monty Python al guió i direcció semblava indicar que ens trobaríem davant d’una comèdia fresca i original, la realitat ens presenta una pel·lícula entretinguda amb moments brillants però que no passa de res una típica comèdia romàntica.

Per decidir si exterminen o no la raça humana un grup d’alienígenes decideix donar poders il·limitats a un humà, el futur de la raça humana anirà en funció de l’ús que en faci d’aquests poders. L’afortunat és en Neil Clarke (Simon Pegg), un trist professor de secundària que viu sol amb el seu gos i està enamorat de la veïna del pis de sota. Amb els seus acabats de descobrir poders en Neil aprofitarà per tenir tot el que sempre havia volgut però aviat descobrirà que no és tan senzill tenir tot el que es desitja.

Amb Absolutely anything rius i, a vegades, rius molt. Amb això ja n’hi hauria d’haver-hi prou per quedar satisfet però, com he dit a l’inici, els noms que acompanyen el títol et fan esperar molt més. He anat llegint i escoltant molt sobre el surrealisme típic dels Monty Python present a la pel·lícula però jo no el vaig trobar per enlloc. En algunes ocasions treu el cap per fer un gag i sembla que la cosa s’anima però ben aviat tornem al guió establert per la comédia romàntica i a les bromes que qualsevol cómic decent és capaç d’escriure. De surrealisme en veiem poc.

abs2

Un altre tema a parlar és el mateix Simon Pegg. No em trobareu mai entre els detractors de l’actor anglès però comença a ser hora de buscar algun canvi en ell. Des de fa anys que es mou amb el mateix registre i comença a fer-se cansat. La resta d’interpretacions no va més enllà del normal, tenim una Kate Beckinsale agradable de veure en pantalla però no molt dotada interpretativament, un gran Rob Riggle que és el més semblant a un Monty Python que trobarem a la pel·lícula i les veus dels Monty Python originals junt amb la del desaparegut Robin Williams que posa veu a en Dennis, el gos d’en Neil.

Absolutely anything és una bona comèdia, entretinguda i amb la que passareu una bona estona però si espereu veure l’esperit dels Monty Python en plena acció recupereu la filmografia original del grup perquè aquí no la trobareu.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda