Sitges 2015 – Ryûzô to 7 nin no kobun tachi

ryuzo1Takeshi Kitano, aquest simple nom aconsegueix omplir sales en un festival com el de Sitges i arrancar aplaudiments espontanis els primers cops que apareix el seu nom en pantalla. Ryuzo and the Seven Henchmen és l’última aportació al cinema d’aquest director, actor i guionista venerat per milers de seguidors.

Amb Ryuzo, Kitano deixa l’acció i la violència per centrar-se en la comèdia. El resultat és un entreteniment simpàtic amb alguns gags divertits però que no passa d’una comèdia lleugera. Amb Ryuzo and the Seven Henchmen rius, i a vegades rius molt però tens la sensació que es tracta més d’un divertimento del creador que cap altra cosa.

L’argument és senzill, un grup de Yakuza jubiltats viuen una vida monòtona i avorrida fins que decideixen crear una nova família i recuperar els vells costums. Aquesta decisió els portarà a enfrontar-se a un grup mafiós que controla el seu antic barri.

Kitano crea uns personatges divertits amb un passat simpàtic i surrealista que arranquen més d’un somriure a la sala al mateix temps que els empeny a situacions absurdes que és on la comèdia agafa més força. Si bé és cert que t’ho passes bé tota l’estona és en el tram final on tot es dispara, l’enfrontament entre els vells yakuza i la nova màfia ens deixa algun dels moments més memorables de tota la pel·lícula.

ryuzi3

Ryuzi and the Seven Henchmen no és d’aquelles pel·lícules que deixa rastre ni quedarà entre les millors del director japonès però si és un bon entreteniment per passar una bona estona.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda