Sitges – Space Station 76

space_posterCuriosa proposta del debutant Jack Plotnick que trasllada la vida familiar dels anys 70/80 a una futurista estació espacial. Curiosa i al mateix temps fallida donat que arranca molt bé i amb una interessant aposta de personatges i ambientació però a poc a poc es va desinflant per quedar en un simple entreteniment sense pena ni glòria.

Matrimonis infeliços, infidelitats, decepcions, sexualitat reprimida, etc. formen part de la vida de l’Estació espacial 76, una petita estació autònoma flotant a l’espai on tothom sembla molt feliç però on tot és aparença i poc més.

El primer que crida l’atenció de Space Station 76 és la seva ambientació. Simulant un futur alternatiu on els humans viuen a l’espai tot té un aire vuitantero que ens fa recordar la sèrie clàssica de Star Trek o altres produccions d’aquelles èpoques. L’aire retro que destil·la ens fa mirar-la amb molt bons ulls per qui ja tenim una edat o ens agrada el gènere però pot tirar enrere la resta. La llàstima és que un cop passa la gràcia del primer instant ens adonem de la simplicitat de la resta. No vull dir que estigui buida de contingut, de fet fa una crítica a un estil de vida passat (o no tant) amb humor negre, però no passa de la simple anècdota.

Amb Patrick Wilson i Liv Tyler són les cares més conegudes de la producció però són els secundaris qui fan els papers més agraïts. Les interpretacions de Marisa Coughlan i Kali Rocha són del millor de la pel·lícula juntament amb un personatge no humà, el Doc Bot, un robot terapeuta que es limita a repetir tòpics gravat i receptar Valium a voluntat.

Algú pot opinar que es tracta d’una crítica a un estil de vida passat tractat amb un to d’humor negre i que caricaturitza uns comportaments encara presents avui en dia. Una crítica social amagada dins d’una comèdia. Molt d’acord, però si entretingués seria millor. Són 93 minuts que no es fan massa llargs, de fet en molts moments és molt possible que se t’escapi un somriure però poc més.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda