Space Battleship Yamato

bsy2Feia molt de temps que anava darrera d’aquesta adaptació en imatge real de l’anime japonès i finalment li vaig poder posar les mans a sobre fa poc.

Personalment no sóc molt fan del cinema japonès, tenen un sentit de l’humor força allunyat del meu i una sobreactuació que em posa bastant nerviós però un cop superat això la pel·lícula m’ha agradat força.

L’any 2199 una espècie alienígena llança un atac sobre el planeta que condemna a la humanitat de viure sota terra per l’alta radiació de la superfície. Anys de resistència inútil semblen condemnar a l’espècie humana a l’extinció fins que un missatge d’un planeta llunyà torna l’esperança a la Terra. La nau espacial Yamato s’embarcarà en un viatge que pot ser la darrera esperança de la humanitat.

bsy1

Space Battleship Yamato és poc coneguda fora del Japó però ha servit com a influència a moltes altres produccions que si han triomfat fora. Sense anar més lluny Leiji Matsumoto (creador de l’anime) és també creador de Captain Harlock, anime molt en la línia de SB Yamato que va obtenir més ressó internacional (i de la qual ara també en preparen una adaptació però amb animació 3D) i la mítica Battlestar Galactica té molts punts en comú amb la història creada per Matsumoto.

És difícil de trobar però si us agrada la ciència-ficció l’esforça valdrà la pena.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda