Spiderman: Un nou univers

Aquesta mateixa setmana s’ha publicat el Ningú no és perfecte on vaig tenir el privilegi de parlar sobre aquesta adaptació animada que amplia l’univers aràcnid però no m’he pogut estar d’escriure quatre ratlles sobre la que considero la millor pel·lícula d’aquest personatge.

El que en un principi semblava un nou intent de Sony per explotar els drets del personatge i d’altres personatges d’aquest univers s’ha convertit en una de les millors sorpreses d’aquest passat 2018. Spiderman. Un nou univers és una brillant pel·lícula de superherois i una espectacular visió de l’home aranya a més de ser un gran homenatge al món dels còmics.

En Miles Morales és un adolescent que admira Spiderman. Un dia una aranya el pica i comença a desenvolupar els mateixos poders que el seu heroi. Durant un combat amb el Green Goblin i en Kingpin en Peter Parker mor i en Miles decideix agafar el seu lloc. Un experiment d’en Wilson Fisk provoca una fusió entre universos que transporta a diferents Spidermans a l’univers d’en Miles.

L’apartat tècnic de Spiderman. Un nou univers és un perfecte homenatge al món dels còmics. En el món dels còmics és molt habitual que diferents artistes treballin en un mateix personatge o en una col·lecció al llarg del temps, cadascú d’ells amb un estil propi i diferent, la pel·lícula adopta aquest concepte donant a cada personatge un estil visual diferent i únic. També aconsegueix traslladar a pantalla de forma magistral la veu interior que tots els personatges de còmics tenen i que tan difícil és de traslladar a pantalla. Les reflexions internes dels personatges es converteixen en globus de text que s’integren perfectament a la pantalla. També apareixen les típiques onomatopeies dels còmics però lluny de convertir-se en un recurs ridícul i forçat també estan perfectament integrades. Un treball fet a consciència i amb molt d’amor que es transmet des de la pantalla.

No només de l’apartat visual viu Spiderman. Un nou univers. L’explicació d’universos paral·lels i de diferents versions d’un mateix personatge pot semblar una feina feixuga però la pel·lícula aconsegueix explicar-ho d’una manera tan natural i senzilla que en cap moment pots tenir dubtes. Des del lector més fidel de Spiderman al totalment ignorant de l’univers del personatge poden entendre sense problemes què està passant. Un cop superat això ens trobem davant un guió molt complet amb espais per l’humor, grans escenes d’acció i un punt dramàtic que deixa tocat a l’espectador.

Spiderman. Un nou univers no només és una gran pel·lícula, també és un gran homenatge a tot el que s’ha fet de l’heroi aràcnid. La pel·lícula està plena de picades d’ullet i referència a tot el que s’ha fet de Spiderman fins avui dia. Les pel·lícules de Tobey Maguire, el nou videojoc, els còmics i els seus autors, els diferents uniformes són només alguns exemples dels homenatges que els directors han inclòs en el metratge. Com he dit al principi, una pel·lícula feta amb amor i respecte cap al personatge.

Si teniu dubtes en tractar-se d’una pel·lícula d’animació i fora de l’univers creat per Marvel i Disney espero haver-les dissipat amb aquest post. No us deixeu perdre aquesta magnífica joia.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda