Star Trek 50 – Star Trek II: The wrath of Khan

khan2Tot i que les crítiques no van ser totalment positives, l’èxit comercial de Star Trek. The Motion picture va fer que Paramount donés llum verda a una continuació.

Star Trek: The Wrath of Khan està situada just després dels fets de The motion picture. Mentre l’almirall James T. Kirk supervisa la formació dels nous tripulants de la USS Enterprise amb el senyor Spock com a capità, la USS Reliant busca un planeta per experimentar la tecnologia Genesis que permetrà la creació de superfícies habitables en planetes deserts. Durant una exploració rutinària el capità Terrel i l’oficial Pavel Chekov són capturats per en Khan Noonien Singh, un antic enemic del capità Kirk.

Paramount estava disposada a tirar endavant però intentant evitar els errors comesos a The motion picture. En primer lloc van decidir descartar el guió que el mateix Roddenberry havia escrit – que incloïa un viatge en el temps per matar Kennedy – per buscar una idea més assequible al públic general. Harve Bennet, l’encarregat de la producció, va deixar clar que una de les peces claus que faltava a The motion picture era un adversari adequat. Després de revisar els capítols de la sèrie original, Bennet va trobar en Khan el personatge perfecte. Igual que va passar amb la primera part el guió va patir algunes reescriptures però aquesta vegada el resultat va ser diferent. El mateix director Nicholas Meyer va fer l’escriptura final, unint les millors parts dels guions escrits prèviament i donant-los una consistència i un ritme que van faltar a The motion picture.

khan3

Star Trek: The Wrath of Khan té ritme, emoció i alguns dels moments més intensos de la saga. La mort de Spock és d’aquelles escenes que qualsevol fan de la ciència-ficció (no només de Star Trek) recorda. Tot i ser una mica més bèl·lica que la seva predecessora, Star Trek II manté el tó de la sèrie original.

Un dels canvis importants a Star Trek II és el nou disseny dels uniformes. S’abandona el disseny de la sèrie original i de la primera pel·lícula per donar un nou aire a la tripulació. Pel que fa a Khan i els seus seguidors es va dissenyar un vestuari que semblava sortir de The warriors més que d’una pel·lícula futurista.

khan5Star Trek II no va tenir l’èxit en taquilla que va tenir The motion picture però com que va costar molt menys també va ser un bon negoci per Paramount. De fet si mireu The motion pictureThe Wrath of Khan seguides, veureu que aquesta aprofita algunes escenes de la USS Enterprise de la primera entrega.

La mort de Spock va ser un xoc traumàtic per tots els seguidors però el destí del vulcanià quedaria resolt a Star Trek III: The search for Spock.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda